Morgen kunnen we weer genieten van dit soort winterplaatjes, maar er zal ook overlast zijn.
Morgen kunnen we weer genieten van dit soort winterplaatjes, maar er zal ook overlast zijn.

Het wordt morgen weer een winter wonderland, met alle overlast van dien....

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - Een kleine tien centimeter sneeuw wordt er voor morgen voorspeld. Dat gaat ongetwijfeld weer mooie winterse plaatjes opleveren, maar ja, het betekent natuurlijk ook dat we met de nodige overlast rekening moeten houden. In de regio Rotterdam worden veel files tijdens de ochtendspits verwacht.


Weerman Ed Aldus laat via twitter (@EdAldus) weten dat ‘de ochtendspits morgen in het Rijnmondgebied rekening moet houden met sneeuwval’. En zo zegt Ed: ‘Er wordt landinwaarts lokaal tot 4 cm sneeuw verwacht, vooral in de buitengebieden.’ Een en ander betekent dat bijvoorbeeld de NS de dienstregeling gaat aanpassen en er het nodige fileleed wordt verwacht. Treinreizigers moeten rekening houden met beperkt treinverkeer. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Waar mogelijk worden deze treinen verlengd. Ook mensen die morgen moeten vliegen wordt aangeraden vooraf goed te checken of hun vlucht nog wel doorgaat. De KLM heeft voor morgenochtend twintig vluchten geschrapt. Rotterdam The Hague Airport heeft sneeuwschuivers klaar staan, maar zegt ook dat er niet veel vluchten voor woensdag gepland staan.
De eerste sneeuw valt vroeg in Zeeland, waarna de vlokken vanuit het zuidwesten op steeds meer plekken gaan vallen. In de middag zal zeker de helft van Nederland wit gekleurd zijn. 

Code Geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven. Die wordt vannacht om 2.00 uur van kracht voor Zeeland en trekt vervolgens met het sneeuwfront mee over het land. In Groningen en Drenthe is de code het langst van kracht; tot woensdagavond middernacht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant