Afbeelding

Baasjes zingen liefdesliedjes voor hun hond tijdens hondenkaraoke

Algemeen 73 keer gelezen

Rotterdam - Dogparade 010 sluit op zaterdag 18 mei op een unieke manier aan bij het stadsfeest van Operadagen Rotterdam, ‘Orfeo & Majnun’, een groots community event over de universele thema’s liefde, verlies en verlangen. De Rotterdamse hondencommunity, die de liefde tussen baasje en hond hoog in het vaandel heeft, brengt dat tot uiting in een heuse hondenkaraoke, waarin baasjes hun trouwe viervoeters uit volle borst toezingen!

Naast de jaarlijkse zomerse hondenoptocht in Rotterdam-West heeft Dogparade 010, een groep van baasjes en hun honden, door de jaren heen al heel wat beleefd: gezwommen in het van Maanenbad, een repetitie van de RO familievoorstelling Woof Side Story bijgewoond, de voorpremière van de film Isle of Dogs van Wes Anderson in LantarenVenster bezocht en als topmodellen geposeerd voor Máxima-fotograaf Robin Utrecht. Er werd rond de kerst 2018 zelfs een pop-up Museum of Dogs op touw gezet in Theater Rotterdam. Daarnaast is Dogparade 010 vorig jaar september uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed door Museum Rotterdam.

Initiatiefnemer Mieke van der Linden: “Eén ding hebben we nog niet gedaan en dat is…Hondenkaraoke! In de Doelen Studio gaat het gebeuren tijdens het stadsfeest van Operadagen Rotterdam Orfeo & Majnun. Hoe toepasselijk voor een club als onze Dogparade 010! Wij sluiten daarom heel graag aan met ons programma over de bijzondere band met onze viervoeters!”

Celebrity hostess

Onder leiding van celebrity hostess Marja van Katendrecht worden hondenbaasjes op zaterdagmiddag 18 mei tussen 15.00 en 17.00 uur in de Doelen Studio uitgenodigd om tijdens een hondentalkshow hun trouwe viervoeter toe te zingen. Van Whitney Houstons I will always love you en Sinéad O’Connors Nothing compares 2 U tot Isn’t she lovely van Stevie Wonder en Hello van Lionel Ritchie. De lijst van karaoke love songs is eindeloos, net als de liefde tussen mens en dier.

Naast de liefde betuigen via de muziek, kunnen baasjes liefdesbrieven tikken op een old school typemachine, met hun lieveling poseren voor een speciale hondenfotograaf, en hondenverhalen uitwisselen. Voorts is er een spetterend live optreden van operazangeres Elina Charalambous.

Na het hondenfeest lopen baasjes en honden in optocht naar het Schouwburgplein waar het stadfeest Orfeo & Majnun dan nog in volle gang is.

Dogparade 010 Hondenkaraoke is toegankelijk voor baasjes, honden en verder iedereen die in de liefde gelooft. De lijst van liefdesliedjes ligt klaar en voor waterbakken, poepzakjes en lekkere kluifjes wordt gezorgd. Tussen 15.00 en 17.00 uur is de Doelen Studio een Honden Studio! Het stadsfeest Orfeo en Majnun start om 14.00 uur rondom het Schouwburgplein en duurt tot 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant