Kook jij ook voor je buren?
Kook jij ook voor je buren?

Kook eens voor je buren, Hugo de Jonge en Sven de Langen doen het ook!

vr 27 sep 2019, 17:37 Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober (rondom Burendag en de Week van de Ontmoeting) voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Ze roept daarmee alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober een keer voor hun buren te koken. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd én de kans krijgt om zijn of haar buurtgenoten te leren kennen. Heel belangrijk, omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.

Niet alleen ‘gewone’ Rotterdammers doen mee, ook wethouder Sven de Langen draagt een steentje bij tijdens de tiendaagse. Hij vertelt: “Thuisafgehaald.nl brengt mensen in verbinding met elkaar en helpt eenzaamheid tegen te gaan. Fantastisch dat Rotterdam al zo veel thuiskoks heeft die hun buurtgenoten laten meegenieten van hun kookkunsten. Als wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport ondersteun ik dit initiatief van harte. Op 30 september kunt u, tijdens de Kook Voor Je Buur 10Daagse, een lekkere maaltijd bij mij afhalen.” Naast de wethouder steekt ook minister Hugo de Jonge zijn handen uit de mouwen. Hij zal 29 september samen met thuiskok Linda voor zijn buren gaan koken. De minister: “Eten brengt mensen samen. ‘Thuisafgehaald’ is een prachtig initiatief - als we op die manier het omzien naar elkaar laten zien, gaan we eenzaamheid heel concreet tegen. En wint de samenleving aan kracht.”

De maaltijden van de minister zijn nog tot zondag te bestellen via thuisafgehaald.nl

Uit de krant