Sinds donderdag laten mensen bloemen achter bij het beeld van Deelder bij café Ari.
Sinds donderdag laten mensen bloemen achter bij het beeld van Deelder bij café Ari. Foto: anp

Condoleanceboek voor Jules Deelder in de hal van het stadhuis

Algemeen 137 keer gelezen

Rotterdam - In de hal van het stadhuis ligt tot en met 31 december een condoleanceboek voor de donderdag overleden nachtburgemeester Jules Deelder. Iedereen kan er komende week iets inschrijven. De uitvaart van Jules Deelder vindt op 31 december plaats in besloten kring. Deelders management, de familie en de gemeente praten nog over een herdenking voor het publiek.

Namens de stad en het bestuur condoleert burgemeester Ahmed Aboutaleb de familie, vrienden en bekenden met het overlijden van Jules Deelder, dichter, kunstenaar, muzikant, nachtburgemeester, gewaardeerd en geliefd Rotterdammer. Op zondag 24 november vierde hij zijn 75ste verjaardag nog groots in de Doelen. Op het stadhuis van Rotterdam hing op 19 december, de dag van zijn overlijden, de Rotterdamse vlag halfstok.

Burgemeester Aboutaleb: ‘Vrij naar zijn eigen woorden hoop ik dat hij nu op een hoger plan gekomen is, met zijn vleugels wiekend door de lucht. Zodat hij wellicht met verbazing - en misschien met een beetje trots - kan zien hoe de stad huilt. Jules is Rotterdams erfgoed, verankerd in de stad, in het hart van de Rotterdammer. Namens het gemeentebestuur van Rotterdam wens ik familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte.’

Je kunt op een volgende dagen en tijdstippen een condoleance achterlaten:

Maandag 23 december 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag 24 december 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 27 december 10.00 - 17.00 uur
Maandag 30 december 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag 31 december 10.00 - 15.00 uur (dag van de uitvaart)

In het Kasteel van Sparta is op zaterdag 28 december van 10.00 tot 14.00 uur ook een condoleanceregister te tekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant