Nieuwe wijk bij de Hef heeft nu al een eigen vlag

Algemeen 146 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze website zelf een bericht met foto plaatsen!

Afgelopen zaterdag 31 oktober was het HEFdag voor de bewoners van het Hefkwartier in Rotterdam-Zuid. Deze wijk in Feijenoord, op de voormalige locatie van d’Oranjeboom, is nog in aanbouw. De wijk heet het Hefkwartier, vernoemd naar onze welbekende monumentale brug, De Hef.

De Koningshavenbrug, zoals deze officieel heet, werd op 31 oktober 1927 in gebruik genomen. Reden genoeg voor de bewoners om een feestje te vieren. Hoewel de feestelijkheden zelf achterwege bleven vanwege Covid-19, zag het er toch feestelijk uit. De wijk heeft, in navolging van het Noordereiland, een eigen vlag geïntroduceerd. Een variant op de Rotterdamse vlag.

Bewoner Gerbert Paanstra: ‘De vlag is een variant op de officiële vlag van Rotterdam: groen-wit-groen. In het midden is het Hefkwartier uitgebeeld door een gestileerde versie van De Hef. Dat is ook in lijn met de vlag van het Noordereiland: groen-wit-groen met een rood hart in het midden. Zo zijn we Rotterdammers in ons eigen Hefkwartier-dorpje. Want zo voelt het wel. De bewoners kijken naar elkaar om, helpen elkaar en organiseren ook diverse activiteiten. Onlangs zijn er nog een kleine 50 daken voorzien van een groen dak, een initiatief van buurman Rick. Het is een feestje om hier te wonen, dus dan mag de vlag ook uit!’.

De wijk is nog volop in ontwikkeling. Er zijn inmiddels 3 blokken met eengezinswoningen opgeleverd. Twee appartementencomplexen zijn in aanbouw en binnenkort gaan er weer eengezinswoningen in de verkoop (www.hefkwartier.nl). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant