Van Loes mag het nieuwe jaar wel beginnen. “Al die series kijken en dat wandelen ben ik wel zat.” (Foto: Abdullah Tezcan)
Van Loes mag het nieuwe jaar wel beginnen. “Al die series kijken en dat wandelen ben ik wel zat.” (Foto: Abdullah Tezcan)

Loes heeft afgelopen jaar niet echt als een dieptepunt ervaren

Algemeen 17 keer gelezen

Rotterdam - Voor fotograaf Loes van Duijvendijk was 2020 helemaal geen slecht jaar. Twee lang gekoesterde wensen kwamen uit: haar foto’s verschenen in een boek én hingen in de Kunsthal. Als kers op de taart gaat ze eind december ook nog eens trouwen. Maar hoe dat volgend jaar met de huwelijksreis moet, blijft nog even de vraag.

door Nynke Vermaat

‘Afgelopen jaar was heel wisselend. Ik heb hele drukke periodes gehad, maar ook hele rustige. Dat heeft me de kans gegeven om eens goed naar mijn werk te kijken en over nieuwe projecten na te denken. En toen kwam die opdracht van Droom en Daad”, vertelt Loes.

Droom en Daad

Droom en Daad gaf verschillende fotografen de opdracht om in kaart te brengen hoe Rotterdam eruit zag in lockdown-tijd. De resultaten werden gebundeld in een boek en een aantal werken zijn uiteindelijk ook in de Kunsthal komen te hangen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Loes het een en ander aan corona te danken heeft. Als corona er niet was geweest, was dit allemaal niet gebeurd. “Ik heb dit jaar niet als een dieptepunt ervaren. Ik heb het alleen even rustig gehad. Maar wel zó rustig, dat ik in de eerste lockdown zelfs puzzels heb gelegd, lacht ze.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Wat dat betreft mag het nieuwe jaar wel beginnen van Loes, de verveling slaat toe en ze mist de ontlading van uitgaan in het weekend. “Al die series kijken en dat wandelen ben ik wel zat.”

En ze heeft leuke dingen om naar uit te kijken. “Ik hoop dat het een topjaar gaat worden! Ik ben nu met een project bezig over Rotterdam-Zuid en een expositie bij OMI. Ik hoop dat dat door kan gaan en dat we echt leuk open kunnen gaan, met een feestelijke opening.”

Behalve werken wil Loes ook graag op vakantie. “Er zijn heel veel plannen, maar ik weet niet wat ervan terecht gaat komen. Ik zou in januari wel heel graag naar een tropisch eiland willen. Dat heb ik een keer gedaan, snel een weekje. Dan ben je weer helemaal opgeladen. We moeten ook nog even een huwelijksreis verzinnen.”

Uit de krant