De volwassen pinché-apen hebben een opvallende witte haardos. Bij de kleintjes moet dit nog aangroeien.
De volwassen pinché-apen hebben een opvallende witte haardos. Bij de kleintjes moet dit nog aangroeien. Foto: Diergaarde Blijdorp

Vriendinnetje voor otter, tweeling bij aapjes en ook jonkies bij de zeeleeuwen!

Algemeen 197 keer gelezen

Rotterdam - Allemaal leuk nieuws uit Diergaarde Blijdorp. Een nieuwe vriendin voor otter Jacco, een tweeling bij de pinché-aapjes en twee jonge zeeleeuwtjes! 

Bij de zeeleeuwen kun je nu in de Rotterdamse twee kleintjes zien. Vader van de jongen is haremleider Nick. De ervaren moeders June en Toya bevielen kort na elkaar. De jongen Joost (m) en Tycha (v) maken het goed.

Verder is er een tweeling geboren bij de pinché-aapjes. Ze houden zich nog stevig vast aan de rug van hun moeder. Af en toe proberen ze ook al over te klimmen naar hun vader of hij neemt ze even over. Pa en ma voeden de jongen samen op. Ze zijn monogaam en vormen dus een paartje voor het leven. De volwassen dieren hebben een opvallende witte haardos. Bij de kleintjes moet dit nog aangroeien. 

Filmpje:


De Europese otter Jacco heeft zijn nieuwe partner ontmoet: Karin. De twee moesten even aan elkaar wennen, maar begonnen daarna al druk te piepen naar elkaar. Ze lopen nu wat vaker samen langs de waterkant en door het gras. De nieuwe dame is afkomstig uit Polen en heeft een iets lichtere vacht dan Jacco. 

Dierverzorger Linda maakte deze beelden net na de introductie:


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant