Het Rotterdam Open keert terug naar de banen van Victoria Squash. Foto pr
Het Rotterdam Open keert terug naar de banen van Victoria Squash. Foto pr

Na zeven jaar keert het Rotterdam Open Squash terug in de stad

Sport 953 keer gelezen

Rotterdam - Het Rotterdam Open keert terug naar de banen van Victoria Squash. Van 8 tot en met 12 april strijdt een internationaal deelnemersveld om de titel. Dat werd bekend gemaakt tijdens de eredivisiewedstrijd Grant Thornton Victoria-Squash Almere op 31 januari in Kralingen. De laatste editie van het Rotterdam Open dateert van 2017.

Het toernooi maakt deel uit van de PSA World Tour, wat zorgt voor het internationale deelnemersveld. Het hoofdschema biedt plaats aan 24 spelers, waaronder 4 wildcards die later worden vergeven. Het totale prijzengeld bedraagt $6,000, een flinke stijging ten opzichte van 2017. De wedstrijden worden van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april gespeeld tussen 18.00 en 22.00 uur en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Luxor Theater

In 2011 vond een zeer succesvol WK Squash plaats in Rotterdam. De finalerondes daarvan werden gespeeld op het podium van het nieuwe Luxor Theater. Joeri Hapers, toernooiorganisator van de Rotterdam Open en zelf speler en coach bij Victoria Squash: ‘’Victoria heeft de ambitie om de Rotterdam Open elk jaar naar een hoger niveau te tillen. We streven ernaar om in komende edities het deelnemersveld uit te breiden met de dames.’’ Ook op de langere termijn zijn er ambities. ‘’Het zou fantastisch zijn om in de toekomst weer een internationaal titeltoernooi in Rotterdam te kunnen organiseren.’’

Olympische Spelen

Squash staat in 2028 in Los Angeles voor het eerst in de geschiedenis op het Olympische programma. Een unieke kans voor de sport die in Nederland door ruim 250.000 mensen beoefend wordt, maar waarvan er slechts 7.000 zijn aangesloten bij Squash Bond Nederland. Dankzij het debuut van squash op de Olympische Spelen kan dit in de nabije toekomst veranderen, denkt ook Hapers: ‘’De sport krijgt meer internationale bekendheid. Je merkt in veel landen een grote stijging in het aantal jeugdleden. We hopen dankzij het Rotterdam Open de sport ook in Nederland, en specifiek in Rotterdam, meer bekendheid te geven.’’

Victoria

In januari grepen het heren- en damesteam van Victoria nog naast de titel van Sportploeg van het jaar in Rotterdam. Deze ging voor de tweede keer op rij naar Feyenoord. De heren van Victoria liggen echter weer op koers om een gooi te doen naar de 11e landstitel. Tijdens de laatste competitiewedstrijd trad het team in Kralingen aan met de nummer 1 van België, de nummer 1 van Maleisië en de nummer 1 van Nederland. Joeri Hapers, Eain Yow Ng en Piëdro Schweertman ondervonden weinig tegenstand van het team uit Almere om zo de koppositie in de poule te verstevigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant