Overzichtsbeeld van Rijkswaterstaat.
Overzichtsbeeld van Rijkswaterstaat.

Nieuw viaduct én enorme tijdelijke brug over de A16 naar hun plek gerold

Algemeen 5.739 keer gelezen

Rotterdam - Rijkswaterstaat is sinds gisteren op de A16 bezig met twee grote projecten. Er komt een kant en klaar nieuw viaduct aanrijden over de weg én er wordt een enorme tijdelijke brug geplaatst. Omdat het om bijzondere werkzaamheden gaat, kan iedereen ze volgen via twee livestreams.

Tot maandag 13 mei 2024 05.00 uur is de A16 richting Rotterdam dicht tussen de knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein voor verschillende werkzaamheden.

Op donderdag 9 mei van 12.00 tot 19.00 uur en vrijdag 10 mei  van10.00 tot 21.00 uur is er een livestream beschikbaar om de plaatsing van een nieuwe oprit naar de A16 Rotterdam te laten zien. Het viaduct staat klaar om te worden verplaatst op SPMT’s (self-propelled modular transporter), een relatief klein voertuig met heel veel wielen dat zware lasten kan verplaatsen.
Op donderdag 9 mei wordt dit viaduct op deze manier over de A16 gerold. Op vrijdag 10 mei wordt het op z’n plek gezet

Sinds gisteravond (en tot en met zondag 12 mei 23.00 uur) zijn er ook  werkzaamheden voor de vervanging van een viaduct in de A16 over de Hoofdweg. Het huidige viaduct in noordelijke richting wordt gesloopt en direct aansluitend komt er een tijdelijke hulpbrug, vier brugdekdelen – variërend in gewicht van 200 yoy 300 ton - worden om de beurt op de juiste plek gemanoeuvreerd.

Via deze pagina kun je meekijken naar de werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant