Eveline op een pieper. Foto: Pieperpost
Eveline op een pieper. Foto: Pieperpost

Met de Pieperpost van Eveline kun je een aardappel met tekst of foto versturen

Algemeen 427 keer gelezen

Rotterdam - Een geintje van Eveline Grondel (24) en haar vriend Fanar groeide uit tot een succesvol bedrijf. Via Pieperpost kun je een aardappel met een tekst of foto erop laten versturen. Zo krijgen ze al twee jaar heel wat mensen aan het lachen. Genoeg reden om Eveline te kronen tot Rotterdammer van de Week.

Door Britte Kramer

Hoe kóm je op het idee?

“Ik zocht een cadeautje voor een lekker gekke collega die eigenlijk alles al heeft. Uiteindelijk pakte ik een aardappel, schreef er ‘pieperdepiep hoera’ op en verstuurde ‘m in een doosje. Ze moest heel hard lachen en zei dat dit het beste cadeau allertijden was. Toen keken mijn vriend en ik elkaar aan: is ‘t niet hartstikke grappig om hier een handeltje in te starten? Hij geeft les in ondernemerschap en marketing en ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie, dus zo gezegd, zo gedaan.”

Loopt het een beetje?

“In eerste instantie leverde het vooral lol op in de kennissenkring. Tot een van onze video’s enorm ontplofte op social media. Vóór we gingen sporten had-ie 100 views, daarna ineens 800.000. Toen kwam er een beetje paniek. De app die ‘ka-ching’ zegt als er een bestelling is geplaatst blééf maar gaan. We keken naar de kast waar acht aardappels en twee dozen lagen en dachten: shiiit man... Diezelfde zondag nog, reden we alle groothandels af. Niemand in Rotterdam heeft die dag nog aardappels gegeten, want die hadden wij allemaal. Uiteindelijk had de video 1,5 miljoen views en haalden we nachten door om alle 800 bestellingen weg te werken. We hebben nog steeds tientallen bestellingen per dag, met piekmomenten rond Valentijn, kerst en Vader- en Moederdag.”

Doen jullie alles nog zelf?

“Nee, op een gegeven moment werd het een beetje zwaar om die zakken van 25 kilo de trap op te trekken naar onze - toen nog - bovenwoning aan de Mathenesserlaan. Inmiddels wonen we in Ommoord, maar voor Pieperpost zijn we een samenwerking gestart met De Binnenbaan: een sociale werkplaats voor mensen met autisme of mentale of fysieke problemen. De piepers worden door hen geschreven, ingepakt en verstuurd. Ze zijn blij met ons, want het is net iets uitdagender en creatiever dan heel de dag pakketjes labelen, bijvoorbeeld.”

Wat doen mensen met de aardappels?

“Vaak laten ze ‘m maanden staan op de pieperstandaard die je erbij kunt bestellen. Wij vinden het ‘t leukst als ze ‘m opeten of planten.”

En toen ging 3FM met jullie idee aan de haal?

“Ja. Twee radio-dj’s, Tom en Joe, hadden ineens een item over Pieperpost, inclusief jingle. Ons concept en onze naam dus, terwijl daar merkrecht op zit. Het flauwe is dat ze zeggen: ‘wij wisten niet van jullie bestaan af’. Dan ben je oprecht een slechte journalist. Als je één keer ‘Pieperpost’ intypt op Google krijg je zestig hits. We vroegen of ze dan misschien willen noemen dat wij bestaan, maar dat kon niet, omdat ze geen reclame mogen maken bij de publieke omroep. Toch doen ze dat eigenlijk alsnog, want het levert ons wel extra bezoekers op.”

Hoe Rotterdams ben je?

“Heel erg. Ik heb m’n hele leven in Haarlem gewoond. Naast Amsterdam dus, maar mijn hart lag hier. Mijn oma is opgegroeid op Heijplaat, en maakte daar het bombardement en de hongersnood mee. Toen we tijdens de dodenherdenking naar Heijplaat gingen, om haar te herdenken bij het huis waar ze woonde, voelde ik: dít is waar ik thuishoor. Ik vind Rotterdam heerlijk. Je kan elke dag, voor de rest van je leven, uit eten, zonder dat je twee keer in hetzelfde restaurant zit.”

Waar eet je de lekkerste piepers in Rotterdam?

“Ik moet heel eerlijk zeggen: dankzij Pieperpost eten wij een stuk minder aardappels. Dan denk je steeds: dit is een mooie - die ga ik niet eten, die ga ik gebruiken om op te schrijven! Maar als ik een restaurant moet kiezen, dan is het De Ballentent. Die gebakken lever met uitjes, daar kun je me voor wakker maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant