Museum Boijmans Van Beuningen. Archieffoto: Make it Happen/Ossip van Duivenbode
Museum Boijmans Van Beuningen. Archieffoto: Make it Happen/Ossip van Duivenbode

Boijmans start kaartverkoop voor de eenmalige heropening van komende zomer

Algemeen 2.662 keer gelezen

Rotterdam - Museum Boijmans Van Beuningen start vandaag de ticketverkoop van Snakken naar Boijmans, de eenmalige opening van de bouwplaats die het museumgebouw nu is. Kaartjes kosten 10.00 euro en zijn vanaf nu te koop, tot 18 jaar is de toegang gratis.

Snakken naar Boijmans viert het 175-jarig bestaan van het museum met een speciale kunsttoer door het monumentale pand dat voor deze gelegenheid opengaat van 1 juni tot en met 7 juli. Na deze vijf weken sluit het pand weer tot de heropening in de verre toekomst.

Het programma is nog niet compleet. Wel belooft Boijmans al het volgende:

Bij de oude entree komt een uniek glas-in-lood te hangen van Jacoba van Heemskerck. De baanbrekende performance van Matthew Barney, uit 1995, komt weer tot leven. Het duo FreelingWaters (Gijs Frieling en Job Wouters) maakt een hedendaagse ‘salonopstelling’ die knipoogt naar de schilderijencollectie. 

Verder komt er van kunstenaar Christien Meindertsma een vleugelpiano van vilt - gemaakt met de wol van Rotterdamse schapen! - in het pand te staan. Uit de collectie worden videowerk, beelden en sierobjecten van glas of porselein getoond. Een schilderij van René Daniëls is te zien in een speciale klimaatbox.

Je kunt hier kaartjes kopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant