Foto: Feyenoord Rotterdam
Foto: Feyenoord Rotterdam

Forse straf Feyenoord: vakken X, R, S en T blijven leeg in laatste wedstrijd van seizoen tegen Excelsior

Algemeen 861 keer gelezen

De aanklager betaald voetbal stelt onder meer dat ‘bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken’.

Rotterdam - Feyenoord moet van de KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. De club wordt gestraft voor het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale in de KNVB beker tegen FC Groningen. Feyenoord krijgt ook een boete van 15.000 euro.

Feyenoord had vanwege overtredingen bij diverse eerdere thuiswedstrijden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen staan. Bovendien stond een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 20 december 2023.

Alle kaarten van de supporters op de betreffende vakken X, R, S en T zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior inmiddels geblokkeerd. Het is seizoenkaarthouders van de vakken niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd Feyenoord- Excelsior te betreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant