The zone of interest
The zone of interest Cineart Film

The Zone of Interest (Boek en Film)

vrijdag 17 mei 2024 15:20 tot 16:20

Met inleiding van bibliotheek IJsselmonde!

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich met haar 5 kinderen de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

De cinematografische benadering is fascinerend. De camera’s zijn overal in het labyrintische huis geplaatst om de handelingen in alle kamers te volgen zonder dat de regisseur fysiek aanwezig is, net als bij een beveiligingssysteem. Dankzij de meeslepende bovennatuurlijk soundtrack van zanger en componist Mica Levi, met wie Glazer vaker samenwerkt, is de film zowel een ambient ervaring als een verhalend staaltje film.

Locatie