Indoor Bowls Club Charlois is een van de organiserende verenigingen. Foto: pr
Indoor Bowls Club Charlois is een van de organiserende verenigingen. Foto: pr

Eerste Bowls kampioenschap Regio Rijnmond voor paren uit hele land

Algemeen 565 keer gelezen

Rotterdam - De vier Indoor Bowls Clubs in het Rijnmondgebied organiseren voor het eerst het Bowls Kampioenschap Regio Rijnmond voor pairs teams (dubbel). Dit nieuwe evenement beslaat vier speeldagen, verspreid over vier maanden. De verenigingen zijn IBC Maasdijk, IBC Oud Beijerland, IBC Charlois en IBC Rotterdam.

Het betreft een open kampioenschap, dit houdt in dat teams uit heel Nederland kunnen deelnemen. De speeldata zijn: 6 juli in Oud Beijerland, 31 augustus in Rotterdam Charlois, 28 september in Maasdijk en 19 oktober in Rotterdam Ommoord.

Het is de eerste keer dat dit kampioenschap wordt gehouden en het zal, bij succes, vaker worden georganiseerd.

Aan dit kampioenschap doet de huidige Nederlands kampioen (heren) single en pairs (dubbel) mee alsook de tweevoudig US Open winnaar. Verder doen ook voormalige Nederlands kampioenen mee (zowel bij de dames als heren).

Bowls is een van oorsprong Britse sport en wordt daar dan ook van jongs af aan bedreven, denk aan leeftijden van circa 10 jaar tot 90 jaar. Bowls is een gemengde balsport met eenvoudige spelregels en wordt gespeeld op 30 m lange en 4 m brede vilten matten, waarbij de niet geheel ronde bowlsbal zo dicht mogelijk bij de jack, een kleiner balletje, geplaatst dient te worden. Het aantrekkelijke is dat men na enige weken oefenen deze sport ongeacht de leeftijd al aardig onder de knie kan krijgen.

Lees verder onder foto >

Bowls bij de jack, dat is het kleine balletje, de zogenaamde doelbal. Foto: pr

Bowls kent spanning en ontspanning en bevordert de sociale contacten, wordt het hele jaar door beoefend, vraagt weinig lichamelijke inspanning en kent nauwelijks of geen blessures. De sport wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend.

Dit regiokampioenschap is mede mogelijk gemaakt door het Deltapoort Donatiefonds (DPDF ), Stichting Rotterdam Sportsupport (SRS ) en de Rotterdamse Bond Lichamelijk Opvoeding (RBLO).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant