Kinder-doe-tentoonstelling Afscheid Professor in Maritiem Museum. Foto: Mike Bink
Kinder-doe-tentoonstelling Afscheid Professor in Maritiem Museum. Foto: Mike Bink
Uitagenda Rotterdam Kids

De leukste tips voor de meivakantie!

Algemeen 594 keer gelezen

Rotterdam - De leukste tips voor de meivakantie op een rijtje gezet!

Wij zijn Cabo Kids! 7+ Festival

Paulo Lopes, bekend van Love Island, presenteert het Wij zijn Cabo Kids!-event. Iedereen is welkom bij deze viering van de Kaapverdische cultuur. Een middag vol met spelletjes, dans, muziek en eten, maar je pikt ook wat mee rondom thema’s als kolonisatie en geschiedenis. Leuk én leerzaam. Theater Zuidplein, di 30 april, 14.30, € 19,50.

Kung Fu Panda 4 + kungfu-workshop 6+ Film

Ga voor de vierde keer mee op avontuur met panda Po, de Drakenkrijger. Hij probeert het als de nieuwe spiritueel leider van de Vredesvallei rustig aan te doen, maar weet eigenlijk niks van spiritueel leiderschap. En dan wordt hij ook nog dwars gezeten door de Kameleon, een machtige superschurk. Na de film leert Andy Chan jou de kungfu-moves van Po tijdens een workshop. LantarenVenster, wo 1 mei, 13.45, vanaf € 7,50.

De Kleine Prins 6+ Theater

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins. Wat nu? De mannen van theatergezelschap Houtjetouwtje maakten een eigentijds poppenkastverhaal naar het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry. Studio De Bakkerij, do 2 mei, 14.30, vanaf € 8,50.

Afscheid Professor Plons 4–10 jaar Expo

Na 33 jaar gaat Professor Plons met pensioen en vertrekt hij eindelijk op de grote reis die hij al jaren aan het plannen is. Op 8 mei varen de professor en zijn vrienden uit en iedereen is welkom om ze uit te zwaaien. Tot die tijd heb je de kans om voor de laatste keer zijn kinder-doe-tentoonstelling te bezoeken. Maritiem Museum, t/m wo 8 mei, gratis – € 17,50.

Lees verder onder foto >


Verschillende dierenharten in de expo ‘Komt een leeuw bij de dokter. Foto: Aad Hoogendoorn

Komt een leeuw bij de dokter 0–99 jaar Expo

In de expo Komt een leeuw bij de dokter zie je dat niet alleen jij, maar elk gewerveld dier hart en vaten heeft. Het museum toont echte harten van bijvoorbeeld een hondshaai, een schildpad en een pinguïn, en laat de verschillen en overeenkomsten zien. Deze expo is in samenwerking met het Erasmus MC Hart en Vaat ontwikkeld. Natuurhistorisch Museum, t/m 9 juni, gratis – € 11.

Workshop: Nét echt! Koraal 0–99 jaar Divers

Ken je koraal? Dat zijn prachtige ‘bloemdieren’ die onder water wonen. Maar koraal is van de zee, en mag je niet meenemen als souvenir van vakantie als het groter is dan 3 centimeter Klei en beschilder daarom gewoon je eigen koraal tijdens deze workshop in het atelier van het museum, en maak zo je eigen meivakantiesouvenir. Belasting & Douanemuseum, do 2 mei, 14.00, entree gratis – € 7,50, workshop gratis.

Zoek je nog meer kidstips? Bekijk het hele programma op: www.uitagendarotterdam.nl/ontdek/kids

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant