Een heerlijk dag in het Park, waar rond 15.00 uur de vrijheidsvlam ontstoken werd. Foto: De Havenloods
Een heerlijk dag in het Park, waar rond 15.00 uur de vrijheidsvlam ontstoken werd. Foto: De Havenloods

Zonovergoten en drukke Bevrijdingsdag in het Park

Algemeen 1.644 keer gelezen

Rotterdam - Het Bevrijdingsfestival kende dit jaar een uitermate succesvolle editie. Het heerlijke weer lokte tienduizenden Rotterdammers naar het Park bij de Euromast. Het was vanaf de eerste optredens druk, soms zelfs vol. In totaal trok het festival 65.000 bezoekers, bijna evenveel als het record van vorig jaar.

Lees verder onder de foto.


Goldkimono vanaf het VIP-deck. Foto: De Havenloods

Iets voor 16.00 uur stonden er zulke drommen mensen bij de ingang van het jaarlijkse festival dat het terrein eventjes afgesloten moest worden. Zo’n anderhalf uur later was er weer genoeg plek om nieuwe bezoekers toe te laten.

Lees verder onder de foto.


De abseilers aan de Euromast hadden het beste uitzicht. Foto: De Havenloods

Rotterdam vierde zondag 5 mei, de vrijheid met een ijzersterke line-up op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Er treden artiesten op als Son Mieux, DJ Cynthia Spiering, Blaudzun, Goldkimono, Numidia, Brunzyn, Boef en Abba Fever. Blikvangers uit Rotterdam zijn onder meer Rats on Rafts en Library Card en rapper Antje.

Mede door het aantrekkende weer spreekt de organisatie van een zeer geslaagde editie. Mark Rouwenhorst van JMR Event Makers: “Mooi weer, een prachtige line-up en een geweldige sfeer maakten van deze editie van het Bevrijdingsfestival opnieuw een onvergetelijk succes. De afgelopen jaren rommelt het in de wereld, des te meer een reden om jongere generaties te wijzen op het belang van vrede en veiligheid in Nederland. Daar spelen provinciale Bevrijdingsfestivals een onmisbare rol in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant