De schutting ziet er geweldig uit. Foto: Edith Schoo
De schutting ziet er geweldig uit. Foto: Edith Schoo

De geschiedenis van Katendrecht in 120 meter aan graffiti op bouwschutting

Algemeen 1.030 keer gelezen

Rotterdam - De 120 meter lange bouwschutting van De Bund, een nieuw woonproject op Katendrecht, is afgelopen weekend prachtig beschilderd door vijftien graffiti- en streetart-artiesten. De schutting staat nu vol krachtige beeldtaal over het roemruchte karakter van Katendrecht: hoeren, schepen, meeuwen, draken, opium rokende chinezen en kleurrijke tatoeages. 

“Het was één grote happening”, vertelt Michiel Corver, coördinator van de artiesten. “Er was veel bekijks met veel blije gezichten. Er hing een ontspannen sfeer met een enorme creatieve en positieve vibe. Zoveel profs bij elkaar met per persoon wel dertig jaar ervaring. En natuurlijk zat er een kwajongen van over de veertig tussen die een brandblusser leegspoot in de lucht tot groot plezier van de kinderen. Maar de kwaliteit van de plek, de muur, de materialen, de verhalen én de hele organisatie eromheen, heeft ervoor gezorgd dat er een bijzondere synergie is ontstaan tussen artiesten die gewend zijn ieder hun eigen ‘piece’ te maken. Ze zijn écht trots op hun werk. Rotterdam is een kunstwerk rijker. Naast het boegbeeld van De Bund, is het ook voor ons een prestige project.”

Lees verder onder de foto.


Foto: Edith Schoo

Creatieve explosie

“Ik ben zaterdag met het gezin een kijkje gaan nemen”, zegt Martijn Bus, ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen Projectontwikkeling West die samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van De Bund. “De kids vonden het supergaaf om de kunstenaars met de spuitbussen in de weer te zien. In ons vak loopt de ontwikkeling van een project over vele jaren. Het is dan zo inspirerend om te zien dat deze artiesten met een creatieve explosie in één dag van een idee tot uitwerking komen. Echt bijzonder!”

Lees verder onder de foto.


Foto: Edith Schoo

De Bund

Deze muur vol rumoer is een inspirerend en uitbundig voorproefje op De Bund: twee woontorens in typische havenarchitectuur van het gerenommeerde bureau KCAP uit Rotterdam. In totaal komen hier zo’n 480 appartementen met gemeenschappelijk ruimten én dakterrassen. In de voet van het gebouw komen horeca, leuke winkels en bedrijvigheid. In de ondergrondse garage vind je straks 170 parkeerplaatsen en ruimte voor 600 fietsen. Over ongeveer een jaar start de bouw en de verwachte oplevering is begin 2029.

Lees verder onder de foto.


Foto: Edith Schoo

Woensdag 15 mei is er op de bouwplaats van De Bund een informatiebijeenkomst over de plannen. Kijk voor meer informatie op www.debund.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant