Verpleeghuis Hofje Hoogvliet van Humanitas is uitgebreid met 17 zorgappartementen. Foto: pr
Verpleeghuis Hofje Hoogvliet van Humanitas is uitgebreid met 17 zorgappartementen. Foto: pr

Nieuwe bewoners welkom in uitgebreide verpleeghuis Hofje Hoogvliet

Algemeen 3.533 keer gelezen

Rotterdam - Het verpleeghuis Hofje Hoogvliet van Stichting Humanitas is flink uitgebreid. De 17 extra appartementen aan de Othelloweg zijn een uitbreiding op de reeds 20 bestaande woningen voor mensen met dementie. De verbouwing wordt op 25 april afgerond. De officiële opening is op 6 mei door bestuursvoorzitter Joost Zielstra en wordt gevolgd door een open middag van 14.00 tot 16.00 uur voor omwonenden en belangstellenden. 

Ria Berenschot, locatiemanager van Hofje Hoogvliet hoopt dat nieuwe bewoners zich snel zullen thuis voelen. “De nieuwe appartementen voldoen helemaal aan de wensen van de huidige tijd en mogen naar eigen smaak worden ingericht. Ze zijn uitgerust met een eigen badkamer en een pantry. Voor het thuisgevoel zijn bij ons zijn ook huisdieren welkom en nuttigen we de maaltijden samen, maar eten op de eigen kamer kan natuurlijk ook. Bijzonder is ook dat er een echtparenkamer is voor een echtpaar dat de juiste indicatie heeft.”

In Hofje Hoogvliet is 24 uur per dag ondersteuning aanwezig.” Waarom een uitbreiding? Ellis Kastelein (lid Raad van Bestuur): “De vergrijzing in Nederland neemt toe en de zorgvraag wordt daarmee steeds complexer. We zien ook dat het aantal mensen in Nederland met dementie toeneemt. Er komt een grote opgave en grote vraag op de samenleving af. De uitbreiding van de Humanitas-locatie Hoogvliet past perfect in deze opgave.”

Regie houden

“We denken in kansen en mogelijkheden. Ook als je ondersteuning nodig hebt, moet je namelijk regie houden over je leven”, vervolgt Ellis. “Juist door (dichtbij) jezelf te blijven, blijf je vitaal. Wij gaan in onze zorg vooral uit van de mens en niet de ziekte. Dat is de kracht van Humanitas.”
Voor mensen met de indicatie dementie zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. Zorgprofessionals en verwijzers kunnen hiervoor contact opnemen met de afdeling Klantadvies. Net als voor interesse in de verpleeghuiszorg bij Humanitas of een rondleiding. De contactgegevens zijn: telefoon 010 -2713777 of e-mail naar: verwijslijn@stichtinghumanitas.nl. Heb je de diagnose dementie met een indicatie en wil je zelf contact opnemen met Stichting Humanitas? Bel dan gerust met de klantenservice van Stichting Humanitas, telefoon 010 - 2713800 of mail naar klantenservice@stichtinghumanitas.nl.

Stichting Humanitas biedt al meer dan 75 jaar zorg, ondersteuning en een helpende hand in welke vorm dan ook. Aan mensen in haar bijna 40 vestigingen in Rotterdam Rijnmond, bij de mensen thuis en op straat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant