Nooit meer Nacht van de Kaap... Foto: JMR Event Makers
Nooit meer Nacht van de Kaap... Foto: JMR Event Makers

De Nacht van de Kaap gaat dit jaar niet door, het festival houdt op te bestaan

Algemeen 16.296 keer gelezen

Rotterdam - De Nacht van de Kaap gaat dit jaar niet door. Het festival houdt op te bestaan. Het evenement op Katendrecht is afgelast omdat de organisatie ervan financieel niet meer haalbaar is. Organisator JMR Event Makers is tot de conclusie gekomen dat het festivalconcept De Nacht van de Kaap in de huidige vorm en op de huidige locatie in de toekomst niet te handhaven is. Daarmee is er na 13 succesvolle edities een einde gekomen aan het roemruchte publieksfestival op Katendrecht.

In 2009 werd de eerste editie van de Nacht van de Kaap georganiseerd op en rond het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Door ruimtegebrek, herinrichting van de Veerlaan en de Fenixloods, besloot de organisatie het festival in 2019 naar het 3e Katendrechtse Hoofd te verhuizen. De verhuizing leek een gouden zet. Er was genoeg ruimte, het maakte een samenwerking met het ss Rotterdam mogelijk en bovendien hoefde het festival Katendrecht niet te verlaten. De coronapandemie en de daaropvolgende inflatie gooiden echter roet in het eten.

Bijzonder en steeds leuker

Jasper Scholte (JMR Event Makers): “De edities op het 3e Katendrechtse Hoofd waren heel bijzonder en werden ook steeds leuker. Dat vonden wij, maar ook bezoekers dachten er zo over. Maar zoals bekend is de wereld sindsdien ingrijpend veranderd. De hyperinflatie die na corona volgde, trok een spoor van vernieling in de evenementenindustrie. Alles werd duurder: energiekosten, inrichting, hekwerk, personeel, artiesten, en ga zo maar door. De enige manier om de begroting sluitend te krijgen, is een verdubbeling van de kaartprijs, maar daar hebben wij geen zin in. Het festival moet wel toegankelijk blijven.”

Al een kaartje gekocht?

De kaartverkoop voor de Nacht van de Kaap 2024 was reeds begonnen. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. Gekochte tickets worden desgewenst gerestitueerd. JMR Event Makers is inmiddels vergevorderd met een nieuwe festival op een andere locatie. Kaartkopers kunnen hun tickets ook bewaren voor het nieuwe festival.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant