Beeld: Fred Marree
Beeld: Fred Marree

‘Het oversteken van de Erasmusbrug zou mooier zijn met een gedicht op de pyloon’

Algemeen 1.556 keer gelezen

Rotterdam - Dit jaar krijgt de Erasmusbrug een grote onderhoudsbeurt. Na de marathon van komend weekend gaat het verven van de pyloon van start. Onderaan de pylon staat aan beide zijden van de brug op een gemeentegroene ondergrond heel opvallend: ‘Ik krijg groot onderhoud.’ En dat heeft Fred Marree op een idee gebracht:

‘Tijdens mijn oefenrondjes voor The Marathon Rotterdam Walk viel mij dat elke keer weer op. Je kunt het niet missen. De gemeente Rotterdam liet de Erasmusbrug ook nog vragen: “Hoe kan ik de oversteek voor jou mooier maken?”. “Bingo”, dacht ik. “Met een gedicht natuurlijk.”

Eerder was mij al gebleken dat een gedicht onder de brugklep geen haalbare kaart is, maar wat zou het leuk zijn om dan een gedicht op de pyloon aan te brengen. Dan kun je er zelfs twee plaatsen, aan elke kant van de brug één. Het liefst een gedicht van J.A. Deelder, maar het mag ook een gedicht van een willekeurige Rotterdammer zijn. Natuurlijk, dat kost geld en het vraagt om onderhoud. Niettemin zou het in ieder geval mijn oversteek mooier maken. En de architect van de brug zal het ongetwijfeld toejuichen als zijn ontwerp poëtisch wordt verrijkt. 

Op de foto staat een dagdicht als voorbeeld voor een gedicht(je) op de pylon van de Erasmusbrug.

Erasmusbruggedicht 

Of je nu heen gaat of terug,
Op de dag, ‘s avonds of in de nacht,
Je gaat wel over de Erasmusbrug,
Dus doe het alsjeblieft wel zacht...

(Door Fred Marree)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant