De Parade komt weer thuis, terug in Rotterdam. Foto: De Parade
De Parade komt weer thuis, terug in Rotterdam. Foto: De Parade

Nu is het écht zeker dat de Parade terugkeert in Rotterdam: het programma is bekend!

Algemeen 9.365 keer gelezen

Rotterdam - En nu is het dan echt officieel: de Parade komt weer thuis, terug in Rotterdam! Na jarenlange tegenslag was het ook dit jaar nog onzeker of het ging lukken. Maar het gáát dus lukken. De Parade staat van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni in het Museumpark. En dat is voor het eerst sinds vier jaar.

Het rondreizende theaterfestival de Parade heeft vandaag het programma bekendgemaakt. De 34e editie van het festival begint voor het eerst in haar geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni start de Parade in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Wilfried de Jong

Na vier jaar afwezigheid keert de Parade terug naar het Museumpark. De terugkeer wordt groots gevierd met een programmering vol Rotterdamse artiesten. Bezoekers kunnen zich verheugen op onder meer performancecollectief URLAND, Wilfried de Jong, Ariah Lester, Roland Molendijk en Gavin-Viano. Uiteraard staan er elke avond ook bands op het podium.

Conny Janssen Danst

In de vijf Paradesteden zijn aankomende zomer veel gerenommeerde dansgezelschappen te zien als Conny Janssen Danst, ISH Dance Collective, De Dansers, Panama Pictures, Liam McCall en Heavy Hitters. Miscellaneous Experts maakt de voorstelling Gabbers Waren We, waarin dans, audiokunst en theater naadloos samengaan.

Kaartverkoop

Alle artiesten van de Parade 2024 vind je op www.deparade.nl. Het programma van de KinderParade volgt binnenkort. De kaartverkoop voor de Parade Rotterdam en Eindhoven start op 1 juni 2024. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant