Lezers van De Havenloods waren vandaag op bezoek in Attractiepark Rotterdam. Hennie van der Most vertelde meteen wat primeurs. Foto: Naomi Geeve
Lezers van De Havenloods waren vandaag op bezoek in Attractiepark Rotterdam. Hennie van der Most vertelde meteen wat primeurs. Foto: Naomi Geeve

Attractiepark Rotterdam gaat op zondag 23 maart 2025 open

Algemeen 64.988 keer gelezen

Rotterdam - Attractiepark Rotterdam gaat op zondag 23 maart 2025 open. Op die dag wordt eigenaar Hennie van der Most 75 jaar en wil hij eindelijk, éindelijk, de deuren van zijn pretpark aan de Doklaan opengooien voor publiek. ‘Vanaf die dag gaat het los.’

Veel Rotterdammers vragen zich af of het er ooit nog van komt, van een pretpark aan de Maashaven. Voor die mensen organiseerde De Havenloods een rondleiding, via een winactie in de app. Konden ze zelf eens rondkijken, en vragen aan Van der Most stellen. 

Tot ieders verrassing krijgen we al tijdens de inleiding op kantoor de openingsdatum te horen. “Op 23 maart volgend jaar word ik 75, dat valt op een zondag. Dan gaat het los. Dan zijn we open. Voor heel Rotterdam!” 

Primeur

Het is niet voor het eerst dat de pretparkbaas een datum noemt. Dat deed hij de afgelopen jaren al vaker, tegen journalisten. Het bezoek reageert dan ook wat lacherig. Ze hebben allemaal door dat Van der Most hier een primeur vertelt, maar weten ook dat hij dat vaker heeft gedaan, sinds hij in 2012 het terrein van de gemeente in erfpacht kreeg. Een maandje geleden zei hij nog dat hij dat afgeleerd had. Dat hij zelf óók ongeduldig is, maar dat alles eerst echt helemaal goed moet zijn in Attractiepark Rotterdam.

Lees verder onder de foto.


Hennie van der Most vertelt vol enthousiasme over Attractiepark Rotterdam. Foto: Naomi Geeve

Vóór de rondleiding start, krijgen we allerlei foto’s en filmpjes te zien. Drie kwartier lang. Van talloze attracties, en af en toe een familiekiekje dat per ongeluk in de presentatie is beland. Van der Most vertelt honderduit over het opkopen van spullen en die vervolgens hergebruiken in Rotterdam, en over de problemen dat dat geeft bij vergunningen. Met eindeloze procedures en lange rijen controleurs en ambtenaren. “Alleen al aan het papierwerk heb ik afgelopen jaren een miljoen euro uitgegeven.”

Citymarketing

Zijn doorzettingsvermogen en het hergebruik van materialen dwingen bewondering af. “Ik vind dat deze man meer support verdient”, zegt Lisanne Dorlas. “Een pretpark van gerecycled materiaal, dat zou toch juist prachtig voor de gemeente moeten zijn om goede sier mee te maken? Geweldige citymarketing! Al vraag ik me wel af of die 23 maart realistisch is.”

Peter Hage uit Hoogvliet laat zich graag verrassen. “Maar ik hou mijn hart vast. Ik fiets hier al jaren langs en vroeg me echt af of er nou nog wat gebeurt achter dat dichte hek. Leuk om hier nu eens rond te kunnen kijken. En ik moet zeggen dat de passie van die man hartverwarmend is.”

Spookhuis

Dik twee uur zijn we zoet met de rondleiding: Van der Most praat zó veel dat alles uitloopt. Trappetjes op, gangen door, langs allerlei attracties die al klaar zijn. Het spookhuis is zelfs al speciaal aangezet voor de bezoekers. Terwijl Van der Most ergens vooraan de stoet rustig verder vertelt, verdwijnt hij in een gang vol mist. Links en rechts duiken skeletten op die ons willen opeten. De fotograaf kijkt steeds angstiger. 

Camping

Buiten schijnt de zon. Daar laat Van der Most onder meer het schommelschip zien, het toekomstige theater en de kathedraal: het enorme gebouw van de voormalige AVR. “Ik wilde er gigantische glijbanen van maken. Kwamen er weer mensen van de gemeente, dat het niet veilig genoeg was, dus weg met die glijbanen. Ik heb nu een nieuw idee: een camping. Ik maak allerlei verdiepingen en overal zet ik chique tenten neer, met mooie badkamers. Voor iedereen die hier wil kamperen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant