Didi Wittekoek-Landman, Anna Tak en Semra Genc. Foto: KNMT
Didi Wittekoek-Landman, Anna Tak en Semra Genc. Foto: KNMT

Onderscheiding voor de Sociale Tandarts Rotterdam

Algemeen 887 keer gelezen

Rotterdam - De Sociale Tandarts Rotterdam heeft de KNMT Mondzorg Award 2024 gewonnen. De organisatie kreeg de onderscheiding voor haar hulp aan Rotterdammers die tandheelkundige noodhulp nodig hebben maar die niet kunnen betalen.

De afgelopen driejaar hebben de tandartsen, mondhygiënisten en assistenten zie zich belangeloos inzetten voor de organisatie meer dan duizend Rotterdammers die in armoede leven van hun acute klachten afgeholpen. “En niet alleen op de speciale Tandartsdag, die jaarlijks wordt georganiseerd om noodhulp te verlenen, staan mondzorgverleners belangeloos voor ze klaar. Zo’n 12 praktijken in de Maasstad helpen gedurende het héle jaar in samenwerking met stichting ANDERS, Fonds Bijzondere Noden Rotterdam en de Rotterdamse Tandarts Vereniging financieel kwetsbare mensen die pijnklachten of gebitsproblemen hebben”, aldus het juryrapport.

Namens de organisatie namen tandartsen Semra Genc en Didi Wittekoek-Landman en Anna Tak van de stichting ANDERS de prijs vrijdag 1 maart in ontvangst tijdens de uitreiking van de Apollonia Awards. Die organiseerde de beroepsvereniging van tandartsen en tandartsspecialisten KNMT dit jaar voor het eerst.

Straattandarts Wittekoek-Landman was ook genomineerd als Tandarts van het Jaar maar moest die eer aan haar collega Arjan van den Dorpel uit het Zeeuwse Yerseke laten. Die liet in zijn dankwoord wel weten het bedrag van 500 euro prijzengeld dat bij zijn titel hoort te schenken aan de Rotterdammers. De derde en laatste Apollonia Award ging naar Christianne Bijman uit Nijmegen. Zij werd uitgeroepen tot Tandheelkundestudent van het Jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant