De onthulling van het gedicht van Leah op de vuilniswagen. Foto: Gemeente Rotterdam
De onthulling van het gedicht van Leah op de vuilniswagen. Foto: Gemeente Rotterdam

Leah Nolling (13) heeft voortaan haar eigen gedicht op een Rotterdamse vuilniswagen staan

Algemeen 1.194 keer gelezen

Rotterdam - De dertienjarige Leah Nolling heeft voortaan een eigen gedicht op een Rotterdamse vuilniswagen staan. Vandaag onthulde ze het zelf op het schoolplein van het Wolfert Dalton aan de Argonautenweg: ‘Dat we er niet over praten, betekent niet dat het niet gebeurde.’ Leah is ook leerling van het Wolfert Dalton.

Het gedicht is een bericht

Leah won de dichtregelwedstrijd van Het gedicht is een bericht. Het gedicht is een bericht  is de naam van het project waarmee al 35 jaar dichtregels op Rotterdamse vuilniswagens geplaatst worden. Om  het 35-jarige jubileum te vieren gaven de Gemeente Rotterdam en Poetry International met een dichtwedstrijd voor middelbaar scholieren ruimte aan het geluid van de aanstormende generatie Rotterdammers. 

Lees verder onder de foto.


Daar is het gedicht van Leah! Foto: Gemeente Rotterdam

Elfie Tromp

De dichtwedstrijd startte 15 november 2023 met een bezoek van stadsdichter en juryvoorzitter Elfie Tromp aan Vakcollege de Hef in Hillesluis. Vandaag was de prijsuitreiking. Nummer twee werd Joyce Lammers, nummer drie Hajar en er was een speciale vermelding voor Joan.

Jules Deelder

Iedere Rotterdammer kent ze: de dichtregels op de veeg- en vuilniswagens. Sinds 1988 halen de vuilniswagens niet alleen het huisvuil op of vegen ze de Binnenrotte schoon na de markt, ze brengen ook de mooiste poëzie tot in de verste hoeken van de stad. De dichtregels zijn ontleend aan de poëzie van dichters uit de hele wereld die optreden op het jaarlijkse Poetry International Festival. Het gedicht is een bericht dankt zijn naam aan het gelijknamige gedicht van Jules Deelder, de eerste regel die in 1988 op een vuilniswagen werd gezet. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant