Het Kunstenaarsbal presenteert Ninety Till Infinity expositie. Foto: pr
Het Kunstenaarsbal presenteert Ninety Till Infinity expositie. Foto: pr

Kunstenaarsbal met 4-daagse expositie van kunst vanaf de jaren 90 tot oneindigheid

Algemeen 957 keer gelezen

Rotterdam - Het Kunstenaarsbal keert volgende maand terug naar Rotterdam. Dit jaar met de 4-daagse expositie ‘Ninety Till Infinity’ als onderdeel van Rotterdam Art Week. Van 1 tot en met 4 februari tonen helden uit de jaren 90 en de grondleggers van de toekomst hun werk.

Kunstminnend Nederland krijgt gratis toegang tot de expositie met werk van onder meer Aad Donker, After Nature, Frédérique Spigt, Herman Brood, Patricia Steur en Stacii Samidin. De expositie en aansluitend het Kunstenaarsbal op 3 februari vinden plaats in het Prinses Theater, het oudste theater van Rotterdam.

90 Till Infinity 

Met de huidige verkiezingsuitslag, waarbij de grootste partijen kunst - en cultuursubsidies willen stoppen, geeft het Kunstenaarsbal een tegengeluid. Oprichter van het Kunstenaarsbal, Fela Donker, zegt: “Kunst is Nederlands trots en erfgoed. Vooral in tijden als deze, is een expositie en bal waar we de kunsten vieren, belangrijker dan ooit. Met onze vierdaagse expositie tonen we werk van helden vanaf de jaren 90 tot opkomende grondleggers van de toekomst. Met de tentoonstelling en het bal verenigen we generaties, achtergronden, culturen en verhalen met hun kunst, muziek en aanhang.”
Het volledige programma met alle exposanten komt deze maand online. 

Kunstenaarsbal zaterdag 3 februari

Op zaterdag 3 februari danst kunstminnend Nederland tussen de kunst tijdens het Kunstenaarsbal, de officiële afterparty van Rotterdam Art Week. Niet alleen de exposanten tonen hun werk die avond. Verwacht een programma vol met live art, spoken word, theater, livemuziek en dj’s in Prinses Theater Rotterdam. Het Kunstenaarsbal ontvangt en viert de kunstwereld in zijn diversiteit en brengt verschillende generaties, disciplines en bevolkingsgroepen uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar. Het idee voor het bal en de expositie is ontstaan door een gemis in de kunstwereld. Het doorbreekt het soms formele, elitaire en gefragmenteerde imago van de kunsten en geeft ook nieuwe generatie kunstenaars een podium.
Tijd: 22.00 - 04.00 uur, Locatie: Prinses Theater Rotterdam. Voor kaarten gag naar: Ticket verkoop 3 februari

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant