Algemeen directeur van De Havenloods Mediacentrum, Erhard Soeterbroek.
Algemeen directeur van De Havenloods Mediacentrum, Erhard Soeterbroek.

De Havenloods lanceert app met het laatste nieuws uit Rotterdam

Algemeen 1.809 keer gelezen

Rotterdam - Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit Rotterdam: De Havenloods lanceert een gloednieuwe nieuwsapp! Of je nu een Android- of Applegebruiker bent, de app staat vanaf deze week klaar in de store.

Nog groter bereik

“De nieuwsapp is bedoeld om lokaal nieuws toegankelijker te maken dan ooit. Met de app heeft iedereen 24/7 toegang tot het plaatselijke nieuws. En ook voor adverteerders is de app aantrekkelijk: we creëren voor hen een nog groter bereik. De combinatie van krant, nieuwssite en app is erg interessant”, vertelt algemeen directeur van De Havenloods Mediacentrum, Erhard Soeterbroek.

Nieuw publiek

Marketingcommunicatiespecialist Lisette van der Werff voegt toe: “De nieuwsapp is een aanvulling op onze huidige nieuwskanalen: de huis-aan-huiskrant en nieuwssite. De Havenloods Mediacentrum is voortdurend in beweging en vindt het als lokale verbinder belangrijk dat iedereen altijd eenvoudig op de hoogte kan zijn van het laatste nieuws uit de buurt. Naast onze bestaande lezers, verwachten we met de app ook een nieuw publiek te bereiken.”

Aantrekkelijk ontwerp

ICT-directeur Danny van Winden: “We hebben de app ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en een aantrekkelijk UX-ontwerp. De technische experts van onze samenwerkingspartij Pinch hebben ervoor gezorgd dat de app soepel draait. Hun ervaring in het ontwikkelen van apps voor bekende platforms zoals het Nederlands Dagblad en Q-music is dan ook goed merkbaar.”

‘We zijn trots’

De app biedt dagelijkse nieuwsupdates rechtstreeks in de palm van je hand. De lezer kan artikelen bewaren voor later en delen met familie en vrienden. De gebruiker kan via de app ook zelf een leuk nieuwsverhaal of nieuwstip insturen. Onder elk artikel is hier een mogelijkheid voor. Daarnaast is de papieren Havenloods om de week digitaal te lezen via de app. “We zijn trots op deze lancering en hopen dat veel inwoners van Rotterdam de app zullen downloaden”, besluit Soeterbroek.

App Store en Play Store

Download vandaag nog De Havenloods vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant