Esther Hofman neemt afscheid van de door haar zo geliefde Keerweerparade. Foto: Rob Aerts
Esther Hofman neemt afscheid van de door haar zo geliefde Keerweerparade. Foto: Rob Aerts

Rotterdams homo-icoon travestiet Esther Hofman neemt afscheid van ‘haar’ Keerweerparade

Algemeen 1.705 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse homo-icoon Esther Hofman, woonachtig in Breda, maakt in het weekend van 29 september een start met het afsluiten van haar glansrijke carrière als presentatrice van de door haar zo geliefde Keerweerparade. Een open evenement dat onderdeel is van de Rotterdam Pride, met als doel mensen uit Rotterdam met elkaar te verbinden.

Op inmiddels tientallen parades heeft Esther Hofman het publiek voorzien van scherp commentaar, sublieme introducties, prachtige liedjes, veel vermaak en voornamelijk héle, fijne muziek.

Esther Hofman over haar aankomend vertrek: “Natuurlijk is het vreemd om afscheid te nemen van een concept waar je jarenlang met veel plezier aan hebt gewerkt. Niet veel mensen beseffen het zich, maar wij hebben het Rotterdamse publiek jarenlang, volledig entreevrij, mogen verblijden met de meest waanzinnige binnenlandse en buitenlandse artiesten. Meer dan honderd inmiddels. Van Johnny Logan tot Loreen, van Gordon tot Chipz. Op dit moment kunnen we onszelf bijna afvragen wie nog niet op ons mooie podium een optreden heeft verzorgd. Het is voor nu dan ook goed geweest. Althans, bijna. In september sluiten we de Keerweerparade af en met Koningsdag valt het doek definitief met een drie dagen durende editie van de Koningsparade. Zondag 1 oktober maken we bekend wie de Koningseditie gaat openen.”

Eigenaar Jan-Willem Veerbeek wil nog niet terugkijken op de afgelopen jaren. “We hebben nog twee waanzinnige edities op stapel staan. Vanaf vrijdag 29 september gaan we er drie waanzinnige dagen van maken. Terugblikken doen we pas vlak voor Koningsdag. Ik ga Esther best wel missen, maar zeg dat maar niet tegen haar.”

De Keerweerparade vindt op 29 en 30 september alsmede 1 oktober plaats in het centrum van Rotterdam bij Keerweer 14.

Zie ook: https://www.facebook.com/keerweerparade/?locale=nl_NL

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant