De Rotterdam Art Ride wordt weer teruggebracht in neutrale stijl. Foto: Anne-Marie Ros
De Rotterdam Art Ride wordt weer teruggebracht in neutrale stijl. Foto: Anne-Marie Ros

De kleurrijk beschilderde pilaren tussen Maashaven en Rijnhaven worden weer in neutrale staat teruggebracht

Algemeen 7.978 keer gelezen

Rotterdam - De kunst op de 18 pilaren onder het metroviaduct tussen Maashaven en Rijnhaven gaat volgende week verdwijnen. ‘Oh nee’, riep Anne-Marie Ros toen ze ontdekte dat de looptijd van het project er na vijf jaar op zat. Meteen bedacht ze dat ze afscheid wil nemen. Komende zaterdag gaat dat gebeuren en iedereen is welkom.

In 2018 werd de Rotterdam Art Ride (ROAR) geopend. Veertien kunstenaars werkten aan het project mee. Ze maakten de rij steunpilaren onder de metro vrolijk en kleurrijk. Sindsdien zijn de schilderingen amper nog weg te denken van Zuid. Maar toch verdwijnen ze. Het project was destijds slechts bedoeld voor vijf jaar en dus worden de pilaren volgende week weer in de oude neutrale staat teruggebracht. Het gebied rond de pilaren gaat komende jaren veranderen door de plannen voor het Nelson Mandela Park en de nieuwe indeling van de Rijnhaven.

Anne-Marie Ros werkt als stadsgids op het gebied van kunst en cultuur en houdt juist dit soort projecten nauwgezet in de gaten. “Ik wist ergens nog wel dat de schilderingen er maar voor vijf jaar zouden zijn. Dus toen ik op de kalender ging kijken, kwam ik erachter dat het project alweer voorbij is. Oh nee, dacht ik, wat vliegt de tijd! Omdat ik me er zo betrokken bij voel, organiseer ik zaterdag een afscheidswandeling. Op eigen titel. Mensen mogen betalen wat ze willen betalen, maar het belangrijkste zijn de herinneringen en de foto’s die we gaan maken.”

De afscheidswandeling begint zaterdag 5 augustus om 15.00 uur onder metrostation Rijnhaven en eindigt anderhalf uur later bij de Maassilo. Je kunt foto’s delen via #ROAR2018_2023 of @artinrotterdamtours.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant