Het belangrijkste is dat je tijdens de route je ogen openhoudt voor alle rust die je midden in de reuring kunt vinden. Foto: pr
Het belangrijkste is dat je tijdens de route je ogen openhoudt voor alle rust die je midden in de reuring kunt vinden. Foto: pr

RUST in de Reuring Route Rotterdam biedt rust midden in de drukte

Algemeen 695 keer gelezen

Rotterdam - De RUST in de Reuring Route Rotterdam is onlangs feestelijk gelanceerd. “Met een inspirerende groep mensen hebben we een klein stuk van de route gelopen en ons kunnen verwonderen aan de rust die Rotterdam te bieden heeft”, aldus Wibo van Gennip, initiatiefnemer van Rust in de Reuring. 

“Na de start bij het Schielandshuis leidde de route ons langs het Grote Kerkplein, door het Blaakse Bos, en naar het eindpunt bij Plein 1940.”

Tijdens deze route wandel, jog of fiets je langs 16 verschillende rustlocaties. Op al deze plekken is de drukte nabij, maar als je de tijd neemt om de rust te ervaren, kun je die hier vinden. Deze route neemt je onderweg mee langs prachtige architectuur, gezellige stadsterrassen en fantastische kunstwerken die in de openbare ruimte te vinden zijn.

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Deze route is ruim 5 kilometer. Je kan er ook voor kiezen om een aantal uitbreidingen aan de route toe te voegen of om steeds een stukje van de route te ervaren. Het belangrijkste is dat je tijdens de route je ogen openhoudt voor alle rust die je midden in de reuring kunt vinden.

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Wijknetwerker Cool Zuid: “Ik dacht dat ik het centrum van Rotterdam wel kende. De Rust in de Reuring Route bracht mij op stille, bijzondere plekjes, die ik niet kende, maar waar ik vaker wél vlak bij in de buurt ben. Met een andere blik om me heen kijken en gericht luisteren naar de geluiden om me heen, maakte me bewust van een nieuwe rustige binnenstad van Rotterdam. Ongelooflijk! Ik ga de tour zeker nog een keer in zijn geheel wandelen!”

De fysieke routekaart is vanaf nu te vinden bij onder andere Rotterdam Tourist Info, de Centrale Bibliotheek, diverse musea, NAi Boekverkopers, boekhandel Donner, de Bakkerswinkel, Heilige Boontjes en nog vele andere plekken in het centrum van de stad. 

Meer informatie en de volledige routekaart op: https://www.rustindereuring.nl/rust-in-de-reuring-route-rotterdam/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant