Volgend jaar toch weer films in de open lucht op de kop van de Wilhelminapier. Foto: LantarenVentser
Volgend jaar toch weer films in de open lucht op de kop van de Wilhelminapier. Foto: LantarenVentser

Pleinbioscoop gaat tóch door: dit jaar kleiner maar volgend jaar weer als vanouds

Algemeen 1.288 keer gelezen

Rotterdam - De Pleinbioscoop blijft tóch bestaan. Nadat directeur Joost Maaskant deze week liet weten te stoppen met de openluchtfilms, is het evenement door LantarenVenster overgenomen. Deze zomer vindt er van 16 augustus tot en met 9 september een kleine versie plaats voor 125 bezoekers, volgend jaar is er op de kop van de Wilhelminapier, naast Hotel New York weer plaats voor 800 mensen.

Joost Maaskant trekt zich na 20 jaar als festivaldirecteur van de Pleinbioscoop terug en vindt het belangrijk dat het festival voor Rotterdam en alle fans behouden blijft. Hij draagt de organisatie over aan LantarenVenster. “Met veel plezier heb ik alle jaren met veel hulp van medewerkers en vrijwilligers de Pleinbioscoop georganiseerd. Vergunningenbeleid, stijgende kosten en het Museumpark-debacle, hebben mij doen besluiten te stoppen met het leukste evenement van Rotterdam. Ik hoop dat de Pleinbioscoop een doorstart maakt en de doelstelling behouden blijft dat de Pleinbioscoop voor alle Rotterdammers, dus ook voor bewoners met een kleine beurs, toegankelijk is.”

Als overgangsjaar organiseert LantarenVenster in 2023 een intieme buitenbioscoop op het terras aan de Rijnhaven: Terrasbios. Vanaf 16 augustus vertoont LantarenVenster vier weekends op rij film op het grote doek op het terras aan het water. Op het programma staan klassiekers en zomerse hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In het openingsweekend, Latin American Weekender, zie je Latijns-Amerikaanse films, hoor je live cumbiamuziek en kan je salsadansen tijdens Salsa aan de Haven. Er zijn lekkere drankjes, gezelligheid en voor een goede filmbeleving zijn er koptelefoons.

Kijk hier voor het complete programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant