Door verschillende beweeglessen hebben de kinderen niet alleen hun lichaamsbeweging verbeterd, maar ook geleerd om hun emoties te uiten en ermee om te gaan. Foto: pr
Door verschillende beweeglessen hebben de kinderen niet alleen hun lichaamsbeweging verbeterd, maar ook geleerd om hun emoties te uiten en ermee om te gaan. Foto: pr

KANU Experience: kracht van beweging voor het welzijn van kinderen in Rotterdam

Algemeen 1.342 keer gelezen

Rotterdam - Met trots kijkt KANU Experience, een bijzonder bedrijf dat kinderen sociaal-emotionele beweeglessen aanbiedt, terug op het afgelopen jaar. Door de unieke combinatie van beweging en sociaal-emotioneel leren heeft KANU Experience een positieve invloed gehad op de kinderen en hun persoonlijke groei gestimuleerd.

KANU Experience heeft een omgeving gemaakt waarin kinderen hun gevoelens kunnen ontdekken en begrijpen waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. “Dit heeft niet alleen geleid tot meer bewustzijn, maar zelfs tot positieve verandering in hun gedrag bij sommige kinderen”, aldus Kevin Kanu.

Het bedrijf heeft samengewerkt met Schreuder college de Quackstraat, YOU Talentontwikkeling en Jenaplanschool De Kwakel om dit mogelijk te maken. Samen hebben ze impact gehad en kinderen gesteund in hun groei.

Sociaal-emotioneel leren

De combinatie van beweging en sociaal-emotioneel leren blijkt een krachtige methode te zijn om kinderen te helpen groeien en zich goed te voelen. Door verschillende beweeglessen hebben de kinderen niet alleen hun lichaamsbeweging verbeterd, maar ook geleerd om hun emoties te uiten en ermee om te gaan. 

Lees verder onder foto >

Foto: pr

KANU Experience overigens niet alleen lokaal, maar ook internationaal impact gehad. In oktober 2022 is er een vijfdaags trainingsprogramma opgezet in Uganda, in samenwerking met het bedrijf Tunga van Ernesto Spruyt. Het doel was om jeugdtalent te helpen door trainers te inspireren en ondersteunen. Door deze samenwerking op internationaal niveau heeft KANU Experience haar missie uitgebreid en kon ze nog meer kinderen wereldwijd bereiken en inspireren.

De successen van KANU Experience laten zien hoe waardevol het is om beweging en sociaal-emotioneel leren te integreren in het onderwijs en de opvoeding van kinderen.

Zie ook: https://www.kanuexperience.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant