Bij het Buurtkastje. Met alle enthousiaste verhalen en wandelaars op een warme zomeravond was het een VerhalenWandeling die zeker voor herhaling vatbaar is! Foto: pr
Bij het Buurtkastje. Met alle enthousiaste verhalen en wandelaars op een warme zomeravond was het een VerhalenWandeling die zeker voor herhaling vatbaar is! Foto: pr

Eerste Verhalen Wandeling in Kralingseveer smaakt naar meer

Algemeen 1.035 keer gelezen

Rotterdam - Als je ‘Kralingseveer’ zegt, dan denken mensen wel eens dat je de wijk Kralingen bedoelt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kralingseveer is een echte Rotterdamse wijk met een eigen plek in de stad. Als de kleinste en oudste buurt in het gebied Prins Alexander, valt het op te midden van omliggende buurten die bekendstaan om hun relatief jonge bestaan.

Op een prachtige zomeravond verzamelden zich tientallen wandelaars voor de eerste VerhalenWandeling in Kralingseveer: van wijkbewoners tot ‘vaste kern wandelaars’ en van kids tot ouderen. De wandeling, op 23 juni, voerde voor de twee groepen langs bijzondere locaties in de wijk. 

Daar werden de wandelaars getrakteerd op mooie en interessante verhalen, muziek, een kwis en heerlijke hapjes en drankjes uit de wijk!

De route startte in en naast het Huis van de Wijk Rendierhof met verhalen van ‘de burgemeester van Kralingseveer’ Piet de Man, vrijwilligers Ali en Chantal de Ronde en Ministad. Daarna werd de wandelaars muzikaal onthaald in de Laankerk met een verhaal over het bijzondere werk dat de kerk verricht voor de ouderen in de wijk.

De volgende stop was bij het Buurtkastje aan de IJsselmondselaan van Marijn Iwema en haar gezin waar bewoners van Kralingseveer voedselproducten kunnen brengen, ruilen of halen. 

Lees verder onder foto >

Het productiebos. Foto: pr

Daarna trokken de wandelaars dwars door het productiebos naar de prachtige tuinen van de Nutstuinvereniging waar heerlijke zelfgemaakte wijn werd geproefd van Kralingse Kater.

Lees verder onder foto >

De Nutstuinvereniging   Foto: pr

Bij de Gurdwara tempel werd het Sikh geloof uitgelegd en was er Indiaas lekkers. Een bijzondere ervaring! De route eindigde bij de mooie Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer die volledig draait op vrijwilligers.

Deze VerhalenWandeling was een samenwerking tussen Stichting Wijkcollectie en Wijkraad Kralingseveer. Kralingseveer werd in 1941 door Rotterdam geannexeerd en is één van de kleinste wijken van Rotterdam. Het was vroeger een dorp, maar hoort nu dus bij de stad Rotterdam. De wijk ziet er nog steeds een beetje uit als een dorp en bewoners vinden het gezellig in de wijk. Het ligt niet ver weg van het centrum van de stad, dat vinden veel mensen erg handig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant