Zo is het geworden. Foto: Woonstad Rotterdam
Zo is het geworden. Foto: Woonstad Rotterdam

Na drie jaar is de renovatie van 495 woningen in de Prinsessenflats afgerond

Algemeen 2.266 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag (zaterdag 10 juni) is het feest bij de Prinsessenflats aan de Palladio-, Maderna- en Berninistraat in Prinsenland. De renovatie van de 495 woningen is klaar. De verbouwing duurde drie jaar.

Samen met bewoners en partners heeft Woonstad Rotterdam voor de start van het werk problemen in beeld gebracht om zo meteen alles in een keer op te lossen. De seniorenwoningen zijn verbeterd en zijn van energielabel E naar A en A++ gegaan.  De balkons en de galerijen zijn verbreed, zodat mensen met een scootmobiel of rolstoel vrij kunnen bewegen en langer thuis kunnen blijven wonen. 

Ook zijn er vier mindervalide-woningen bij gemaakt. Er is een ontmoetingsruimte gecreëerd en er zit een vaste zorg- en welzijnspartij in de flats. Daarmee zijn de flats volledig levensloopbestendig gemaakt. 

Ooit, in de wederopbouwperiode, zijn deze flats aan de zuidrand van de Alexanderpolder gebouwd in de vorm van een molenwiek. Ze bieden sinds begin jaren zestig onderdak aan veel mensen. In 2019 waren drie van de vier flats gedateerd. Ze hadden energielabel E. In de flats wonen veel senioren. 

Bewoners gaven voor de renovatie aan dat je elkaar op de galerijen nauwelijks kunt passeren met een rollator en de afstap vanuit de woning naar het balkon erg groot is. Ook vertelden ze dat ze graag meer buren wilden ontmoeten en soms door de bomen het bos niet meer zagen waar ze met welke hulpvraag terecht konden. 

Het resultaat is dat er grotere balkons gemaakt zijn, meer scootmobielplekken gecreëerd en zit er nu een zorg- en welzijnsaanbieder voor flats met een vaste kantoor- en ontmoetingsruimte om direct zorg aan huis te kunnen leveren en activiteiten te helpen organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant