Geen enkele wanklank, alleen maar hossende, feestende en zingend mensen in zowat alle leeftijdscategorieën. Foto’s: Joop van der Hor
Geen enkele wanklank, alleen maar hossende, feestende en zingend mensen in zowat alle leeftijdscategorieën. Foto’s: Joop van der Hor

Wannebiezz, Wolf Rot en Lee Towers in een bomvol Ahoy blazen Nick & Simon volledig weg

Algemeen 19.592 keer gelezen

Rotterdam – Groot, groter, groots en dan daarvan nog de overtreffende trap! Aan de rits van uitgesproken superlatieven over het concert van de Wannebiezz in Ahoy komt gewoon geen einde aan. 

Joop van der Hor

Via social media zijn tienduizenden foto’s van ‘de Goeiste Vrijdag ooit’ gepubliceerd, een feest waaraan bier en aansteker gooiende ‘voetbalsupporters’ een voorbeeld kunnen nemen. Geen enkele wanklank, alleen maar hossende, feestende en zingend mensen in zowat alle leeftijdscategorieën. Hulde alom ook voor de opzet van de wervelende Wannebiezz-show onder begeleiding van de professionele begeleidingsband Bik Diel, een perfect klinkend vocaal damestrio en technische hoogstandjes waarmee het voormalige kermistrio de amateurstatus ver achter zich laat. 

Lees verder onder foto.

De sfeer zat er dankzij gastoptredens van onder anderen Marco de Hollander en Wolf, de 14-jarige zoon van de vorig jaar veel te vroeg overleden zanger Jan Rot, al vroeg in.
Maar bij de opkomst van Lee Towers ging het dak van poptempel Ahoy RTM er compleet vanaf en blies de amper van een heupbreuk genezen ‘mister Ahoy’ het in het ernaast gelegen Sportpaleis optredende duo Nick & Simon volledig weg. “Wij nemen nog lang geen afscheid van jullie hoor en zeker geen tien keer”, schreeuwde leadzanger Rocco di Cabrio de uitzinnige menigte toe en daaraan toevoegend: “Laat die snuiters lekker terug naar Volendam pleure”.

Lees verder onder foto.

Lee Towers noemde de in het publiek aanwezige groep van de New Yorksteppers uit Hoogvliet met name. “Bedankt vrienden dat jullie hier zijn, dat doet me goed!” Toen hij 25 minuten later het podium achter een rollator verliet scandeerde de menigte minutenlang zijn naam; “Lee, Lee, Lee, Lee!”

Lees verder onder foto.

Niet het venijn zat in de staart maar een grote persoonlijke verrassing. Tegen het einde van de ruim drie uur durende show beklom RTV Rijnmond presentator en vriend van de Wannebiezz Dave van der Wal het podium en verraste het populaire trio met het bekendmaken van het feit dat hun single ‘Goeiemorge Zonneschijn’ maar liefst 5 miljoen streams had bereikt, goed voor de ‘Stream Diamond Award’ welk mede te danken is aan de achterliggende coronaperiode waarin mensen elkaar via dit nummer moed inspraken door het lied te streamen en door te sturen. 

En wat nu? Welke volgende stap denken de Wannebiezz na Ahoy te gaan nemen? manager en producer Rik Reijnart had daar kennelijk nog niet over nagedacht en liet spontaan weten: “Wat dacht je van straks in bed stappen en lekker uitslapen om morgen wakker te worden met ‘Goeiemorge Zonneschijn’. Hebben we de 500.000.003e stream ook weer binnen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant