Foto: Parkhaven010
Foto: Parkhaven010

De bouw van Parkhaven aan weerszijden van de Euromast gaat definitief door

Algemeen 1.011 keer gelezen

Rotterdam - Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is vandaag akkoord gegaan met de bouw van 630 woningen op de groene strook naast het Park aan weerszijden van de Euromast. Er was en is veel protest tegen de bouw van Parkhaven, maar dat een meerderheid in de raad vandaag voor het bestemmingsplan zou stemmen, komt niet onverwacht.

In 2020 is al besloten dat de gemeente aan beide zijden van de Euromast 630 woningen wil bouwen. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van drie appartementengebouwen ten noorden van de Euromast en vijf appartementengebouwen ten zuiden van de Euromast. 

De hoogte van de appartementengebouwen varieert van 26 tot 70 meter. Er komen sociale huurwoningen, huur- en koopwoningen in het middensegment en duurdere huur- en koopwoningen. Ook is er ruimte voor horeca, vrijetijdsvoorzieningen, kantoren en maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum. 

Er blijft ruimte voor alle huidige attracties en boten langs de Parkhaven. De kade aan de Parkhaven verandert in een groene kade met bomen, bankjes en ruimte om te wandelen en fietsen. 

Uit de krant