Foto-collage: Anna-Maria Carbonaro
Foto-collage: Anna-Maria Carbonaro

Netwerktoernooi van Alacritas: ‘Geen wedstrijd gewonnen, maar wel het toernooi’

Algemeen 661 keer gelezen

Rotterdam - Op zondag 29 januari vond het 1e netwerktoernooi van Alacritas plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Een voetbaltoernooi voor en door jongeren met als prijs een baan. Jongeren vormden samen met een werkgever of netwerker een team, maar mochten ook contact maken met de andere teams en dat gebeurde ook volop.

Alacritas is een organisatie in Rotterdam voor training, advies, projectmanagement, bevorderen participatie en innovatieve projectontwikkeling in de sociale sector.

De volgende sectoren waren afgelopen zondag vertegenwoordigd: zorg, bouw, horeca, politie. De geanimeerde gesprekken leiden ook tot sportief spel op het veld en al vrij vroeg in de wedstrijd zijn de eerste afspraken gemaakt. 

Het netwerken ging in de pauze door toen de beveiliger aan één van de jongeren vroeg of hij op de bank wilde gaan zitten, een andere jongere was toevallig geïnteresseerd in de beveiliging en zo werden ze gematched. Er werd ook druk gebeld en geapped met niet aanwezige contacten of ze nog iemand konden gebruiken en zo werden er die middag vele nummers en LinkedIn-profielen gedeeld.

Aan het eind van het toernooi wonnen Evelina en Qielle een vervolggesprek bij de Heilige Boontjes, zijn Jeranio en Cihan uitgenodigd bij de politie, maar wilde One man builder Cihan ook wel graag hebben, gaan ze ook in gesprek met Bilal, wordt Yusuf meegenomen met de netwerker van team onderwijs, heeft Wesley de contacten van de fotograaf van Open Rotterdam en mag Lemuel binnenkort bij ASVZ langs.
Zoals Qielle zei: ‘Ik heb dan wel geen wedstrijd gewonnen, maar wel het toernooi.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant