600 leerlingen in Sierra Leone kunnen een jaar lang naar school door de ondernemende actie van leerlingen van De Theaterhavo/vwo Rotterdam. Foto: pr
600 leerlingen in Sierra Leone kunnen een jaar lang naar school door de ondernemende actie van leerlingen van De Theaterhavo/vwo Rotterdam. Foto: pr

Derdejaarsleerlingen van De Theaterhavo/vwo Rotterdam steunen leerlingen in Sierra Leone

Algemeen 1.577 keer gelezen

Rotterdam - Leerlingen van De Theaterhavo/vwo uit Rotterdam verdienen ruim 6000 euro met Ondernemende Projecten en doneren de volledige winst aan Stichting Sunday Foundation van Sander de Kramer ten goede van leerlingen in Sierra Leone.  

Alle derdejaarsleerlingen (gemiddelde leeftijd 14 jaar) van De Theaterhavo/vwo zijn aan de slag gegaan om in teams van zo’n tien leerlingen een eigen bedrijfje op te zetten. De leerlingen moeten alles doen wat ook bij een echt bedrijf komt kijken: solliciteren naar een functie, samen een product/dienst verzinnen om in de markt te zetten, een plan van aanpak maken, reclame maken en een dag lang ook daadwerkelijk aan de slag met het verkopen en geld verdienen.
In totaal werken ruim 100 derdejaarsleerlingen mee aan dit project. Dit jaar is de totale winst van alle bedrijfjes bij elkaar maar liefst 6000 euro.

Locatiedirecteur Burt Aurik vertelt trots: “Na twee jaar stilstand vanwege corona is het indrukwekkend om te zien hoe hard de leerlingen hiervoor hebben gewerkt en wat voor geweldige creatieve ideeën zijn bedacht om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de Sunday Foundation.”

Economie docent Martijn van Buren, die de leerlingen heeft begeleid tijdens het ondernemen, vult aan: “Van een poffertjeskraam, via een Vintage markt tot een culinair festival, de leerlingen hebben echt alles uit de kast gehaald om er een succes van te maken!”

Op 14 november werd het bedrag op feestelijke wijze geschonken aan Wendy de Kramer van Stichting Sunday Foundation. Wendy: “Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel enthousiasme en ondernemerschap er is gewerkt door de leerlingen. Hiermee kunnen we maar liefst 600 leerlingen in Sierra Leone een jaar lang onderwijs aanbieden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant