Bij de Van Nelle Fabriek komt een compleet nieuw treinstation. Foto: Bart Bos
Bij de Van Nelle Fabriek komt een compleet nieuw treinstation. Foto: Bart Bos

Rotterdam krijgt twee nieuwe treinstations

Algemeen 18.307 keer gelezen

Rotterdam - Onze stad krijgt in de toekomst twee nieuwe treinstations: bij De Kuip en bij de Van Nelle Fabriek. Dat bleek vandaag toen het kabinet de verdeling van 7,5 miljard euro voor bereikbaarheid in ons land bekendmaakte. Ook het geld voor een nieuwe grote stadsbrug in Rotterdam komt uit dat potje.

Ruim 1,5 miljard euro gaat naar de verbetering van het spoor en de stations tussen Leiden en Dordrecht. Komende jaren worden zo’n 77.000 woningen in onder meer Leiden, Dordrecht, Den Haag, Schiedam en Rotterdam vlakbij de zogeheten Oude Lijn gebouwd..

Rotterdam Stadion wordt een vast treinstation waar je dagelijks kunt op- en overstappen. Tot nu stopte de trein daar alleen als er wedstrijden van Feyenoord waren. De naam verandert in Station Stadionpark. Er zullen 6 keer per uur Sprinters rijden in beide richtingen. In de toekomst kan dit groeien naar 8 Sprinters per uur. Bij de Van Nelle Fabriek komt een totaal nieuw station.

Ook komen er aanpassingen op de A16 Van Brienenoordcorridor en de Algeracorridor voor een betere doorstroming van het verkeer.

Uit de krant

Uit de krant