Beeld: Vendu Rotterdam
Beeld: Vendu Rotterdam

Veiling van gigantische verzameling fotocamera’s

Algemeen 1.027 keer gelezen

Rotterdam - Vendu Rotterdam veilt deze maand één van de grootste particuliere verzamelingen van fotocamera’s ter wereld. Van boxcamera tot spiegelreflexcamera, van bakeliet tot plastic en aluminium, van Coronet tot Kodak en Agfa.

Als docent aan de TU Delft was de verzamelaar in kwestie geïnteresseerd in het technisch vernuft van de fotocamera. De verzameling van zo’n 5.000 camera’s toont de evolutie van de fotocamera gedurende de afgelopen decennia.

De uitgebreide collectie omvat complete series van verschillende typen camera’s maar ook special editions als de Micky camera. Op de website van Vendu Rotterdam zijn deze nu reeds te zien.

De inmiddels overleden verzamelaar, die liever anoniem blijft, wilde graag dat na zijn overlijden andere mensen kunnen genieten van het verhaal van de vroege fotografie. Zijn erfgenamen hebben er voor gekozen de verzameling daarom door Vendu Rotterdam te laten veilen.

De collectie is te bekijken bij Vendu Rotterdam aan de Kipstraat 54 van zondag 25 tot en met dinsdag 27 september. De online veiling start op vrijdag 23 september en loopt af op dinsdag- en woensdagavond 27 en 28 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant