De duizendste baby van 2022 in Geboortecentrum IJsselland heet Xenna! Foto: IJsselland Ziekenhuis
De duizendste baby van 2022 in Geboortecentrum IJsselland heet Xenna! Foto: IJsselland Ziekenhuis
Advertorial

Bevallen in IJsselland Ziekenhuis met ‘een echt hotelgevoel’

Algemeen 1.830 keer gelezen

Rotterdam - Zoek je een mooie en veilige omgeving voor je bevalling? Dan ben je in het Geboortecentrum van het IJsselland Ziekenhuis aan het goede adres.

Het Geboortecentrum heeft ruim opgezette verloskamers met een eigen open badkamer, een bedbank voor de partner en een iPad waarop je je eigen muziek of filmpje kunt afspelen. Het verlosbed en het draadloos CTG bieden mogelijkheid om de weeën in verschillende houdingen op te vangen, zelfs onder de douche. Mocht dit niet voldoende zijn, dan is er 24 uur per dag mogelijkheid tot pijnstilling. Er is één verloskamer met bad. Als deze vrij is kun je in bad bevallen bij een poliklinische bevalling met je eigenverloskundige.

Na de bevalling verhuizen de ouders naar de kraam- of couveusesuite, waar ze te allen tijde bij hun kind kunnen blijven. ‘Het is heel erg mooi en modern allemaal, echt prachtig’, aldus een kersverse moeder. ‘Het geeft echt een hotelgevoel. Fijn om in zo’n omgeving te bevallen en de eerste momenten met ons kindje door te brengen.’

De poli op maat is speciaal bedoeld voor vrouwen (en hun partners) die extra begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld bij angst voor de bevalling of na een negatieve ervaring bij de (vorige) bevalling. We vinden het belangrijk dat elke zwangere haar bevalling met een goed gevoel tegemoet gaat. Daarom biedt het ziekenhuis sinds kort de Mucha Mama hypnobirthing aan voor zwangeren die onder begeleiding zijn van een gynaecoloog of tweedelijns verloskundige van Geboortecentrum IJsselland. 

‘Met deze methode wordt de zwangerschap en bevalling een mooie, ontspannen en liefdevolle ervaring, die moeder en kind ontspannen samen brengt. Ik ben heel blij dat we de zwangere vrouw een mooi een vooral dankbare aanvulling kunnen meegeven’, aldus het IJsselland Ziekenhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant