Het Skadi bestuur van 2021/2022. Vanaf links gezien is Niels de derde student in de rij. Foto: Skadi
Het Skadi bestuur van 2021/2022. Vanaf links gezien is Niels de derde student in de rij. Foto: Skadi

Rotterdamse studentenwereld in rouw na overlijden bestuurslid Skadi

Algemeen 8.096 keer gelezen

Rotterdam - De Eurekaweek in Rotterdam heeft dit jaar een zwart randje. Gisteren werd er bij de traditionele opening van het studentenjaar in Ahoy al stilgestaan bij de plotselinge dood van Niels van Rooijen, bestuurslid van roeivereniging Skadi. Vandaag maakte Skadi bekend dat drie van de vier Eurekaweekfeesten geschrapt worden. Vanavond (dinsdag 16 augustus) is er een stille tocht ter nagedachtenis van Van Rooijen.

Niels van Rooijen (23) was als Commissaris van het Roeien verantwoordelijk voor de wedstrijdtak van roeivereniging Skadi. Eerder was hij wedstrijdroeier en coach. Daarnaast was hij in 2019 en 2020 betrokken bij de almanakcommissie. Afgelopen zaterdag is hij plotseling overleden, waaraan is niet bekend gemaakt.

Drie van de vier geplande feesten van deze week bij Skadi gaan niet door. Alleen donderdagavond is er een feest voor nieuwe leden. Het programma is aangepast in overleg met de familie van Van Rooijen. De stille tocht begint vandaag om 19.30 uur bij de kruising van Viaduct Rozenlaan en de Gordelweg. De tocht gaat langs het water naar het Skaditerrein. Iedereen is welkom om mee te lopen.

Zie ook de website van Erasmus Magazine

Uit de krant