Foto: Nieuws op Beeld / Marco Smits
Foto: Nieuws op Beeld / Marco Smits

In twee uur controleren meer dan honderd bekeuringen voor te snel rijden

Algemeen 6.721 keer gelezen

Rotterdam - De politie heeft vrijdag een grote actiedag gehouden in de omgeving van Prins Alexander. De gehele dag is er in de omgeving van Capelle- en Krimpen aan den IJssel, Ommoord, Zevenkamp en Nesselande gecontroleerd op voertuigen en overlast.

Dat de controles niet voor niets waren bleek wel uit het hoge aantal bekeuringen. Er zijn onder andere bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van geluidsnormen door uitlaten, opgevoerde scooters, snelheid en niet handsfree bellen.

De politie controleerde in totaal 119 scooters en 1143 voertuigen werden gescand op snelheid in Rotterdam Ommoord. Voor de snelheid werden er in twee uur tijd 102 bestuurders op de bon geslingerd. Dit gebeurde door een onopvallende radarbus. De bekeuring krijgen ze over enkele werkdagen op de mat.

Naast de verkeerscontroles werd er ook gecontroleerd op overlast. De RET sloot aan om te controleren op zwartrijden. De politie controleerde rondom de Algerabrug op geluidsoverlast van motorvoertuigen, op de Koperwiek voor jeugdoverlast.

De resultaten van de verkeerscontroles:
3 Elektrische Steps gecontroleerd
17x rijden zonder rijbewijs
28x een te hoge snelheid
14x vasthouden mobiele telefoon
3x het niet dragen van een helm op de scooter

In Ommoord werden er 102 bekeuringen uitgedeeld voor snelheid, deze werden geconstateerd door een radarbus van Team Verkeer.

Uit de krant