Ook Larso, The Solar Butterfly komt naar BlueCity in Rotterdam. Foto: solarbutterfly.org
Ook Larso, The Solar Butterfly komt naar BlueCity in Rotterdam. Foto: solarbutterfly.org

Climate Hero Event bij BlueCity met Larso de Solar Butterfly en personenauto op zonne-energie

Algemeen 693 keer gelezen

Rotterdam - Op dinsdag 28 juni van 14.00 tot 18.00 uur wordt voor de deur van BlueCity Rotterdam aan de Maasboulevard 100, het Climate Hero, Solar Butterfly Event. Hier kunnen mensen komen kijken en luisteren naar verschillende Climate Heros. Hun visie op de wereld en klimaatverandering en hun (weg naar een) oplossing!

Er zijn die dag een paar mooie showcases: een prototype van de Nederlandse Lightyear One, de eerste personenauto op zonne-energie, de Waterleider, Energie van Rotterdam, Fairphone, Floating Students, the Ocean Clean Up met hun Rivers Clean Up, Derk Loorbach van Drift, Noorderwind en WijkEnergieWerkt. 

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Lightyear One en te horen hoe de technologie van een auto op zonne-energie is omgebouwd naar de eerste personenauto op zonne-energie ter wereld.

En dan is er ook nog Larso, The Solar Butterfly. Deze reist 4 jaar lang de wereld rond om aandacht te vragen voor klimaatverandering en alle klimaatpioniers over de hele wereld. Larso is een Tiny House / TV Studio op wielen met zonnepanelen op zijn vleugels, als hij zijn vleugels uitslaat laadt hij de elektrische auto die hem voort trekt.

De deelnemers willen vooral laten zien wat er allemaal al gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan, op kleine en grotere schaal. Zo creëren de deelnemers een internationale community van Climate Heros waarmee ze de wereld willen inspireren. 

Het is op 28 juni ook mogelijk een tour door Blue City te doen waarbij men kennismaakt met alle daar gevestigde circulaire ondernemers. Rotterdam is immers vele duurzame start ups en ondernemers rijk.

Uit de krant