De ‘mini waterleiders’ maakten van een jerrycan, stukje slang en een touwtje een gieter tijdens de Schoon Schip dag. Foto's: pr
De ‘mini waterleiders’ maakten van een jerrycan, stukje slang en een touwtje een gieter tijdens de Schoon Schip dag. Foto's: pr

50 kinderen maken prachtige gieters van afval op Noordereiland

Algemeen 1.490 keer gelezen

Rotterdam - Gieters maken van afval? Jazeker met een kleine ingreep maakten de ‘mini waterleiders’ van een jerrycan, stukje slang en een touwtje een gieter tijdens de Schoon Schip dag op Noordereiland.

De workshop Gieter maken is een van de vier workshops die @waterleider aanbiedt. Alle workshops hebben gemeen dat ze bewoners bewuster maken van het feit dat we anders (beter) met water moeten omgaan, dat er meer, veel meer groen in de stad nodig is en dat dat kan met hergebruikt materiaal. 

Lees verder onder foto.

Dat oplossingen simpel zijn ervoeren de jonge deelnemers. De kinderen waren stuk voor stuk verbaasd dat het materiaal anders weggegooid zouden worden en nog belangrijker: de volgende dag gebruiken ze de gieters voor het geven van water aan #geveltuinen en #boomspiegels. 

Het ‘afval’ is gehaald bij @scrap XL, de plek waar afgekeurde producten uit de industrie worden afgeleverd.

Lees verder onder foto.

@waterleider is een (groeiende) groep van duurzame doeners die de transitie probeert te versnellen door te doen. De workshop op het Noordereiland werd gegeven door teamleden Emma Gerritse en Tijs van Ruth met support van Remco Kroeze. Dit keer met speciale dank aan de organisatie en Buurt Bestuurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant