Mireille uit Zuidwijk is tegen betaald parkeren in haar wijk.
Mireille uit Zuidwijk is tegen betaald parkeren in haar wijk.

Bewoners Zuidwijk, Pendrecht en Wielewaal boos over komst betaald parkeren

Algemeen 1.260 keer gelezen

Rotterdam - In de wijken Zuidwijk, Pendrecht en Wielewaal zijn al zo’n 550 handtekeningen ingezameld om te protesteren tegen het invoeren van betaald parkeren. Tot 29 mei kan iedereen nog zijn stem bij de gemeente laten horen via de brief die de bewoners hebben gehad. De actievoerders onder leiding van Mireille uit Zuidwijk hopen ook dat mensen en mail naar wethouder Bokhove sturen én de petitie ondertekenen.

De gemeente wil in de wijken betaald parkeren invoeren van 9.00 tot 23.00 uur met als doel om de parkeerdruk in de straten te verlagen. De bewoners zelf vinden dat helemaal niet nodig en vrezen de kosten die de maatregel met zich meebrengt. Wie in Zuidwijk, Pendrecht of de Wielewaal woont, gaat straks 10 euro per maand betalen voor de eerste auto en 20 euro voor de tweede.

De actievoerders zijn boos omdat veel mensen pas vorige week een brief van de gemeente hebben ontvangen. Ze zouden daarom graag zien dat de termijn om te reageren verlengd wordt. Ook vragen ze de gemeente om de brief te verspreiden in meerdere talen. Dat gaat allebei niet lukken, zo reageerde de gemeente/

De petitie ondertekenen kan hier. Meer info op deze facebookpagina.

Uit de krant

Uit de krant