De winnaar in de categorie Leven op Zuid werd Reggery Gavenbeek, frontman van Team Enkelband.
De winnaar in de categorie Leven op Zuid werd Reggery Gavenbeek, frontman van Team Enkelband.

Deze mensen maken het leven op Zuid mooier

Algemeen 999 keer gelezen

Rotterdam - Donderdag 24 maart werden in Theater Zuidplein de winnaars van de ZieZuid Awards bekendgemaakt. Er waren genomineerden in de categorieën: Kunst & Cultuur, Leren, werken & ondernemen, Leven op Zuid en Sport & Welzijn. 

Door Annette de Bus

De ZieZuid Awards zijn er om bewoners, ondernemers of organisaties in het zonnetje te zetten die het leven in Rotterdam-Zuid een beetje leuker, gezelliger, gezonder of mooier weten te maken. Deze awards zijn mogelijk gemaakt door het Consortium Hart van Zuid, een samenwerking van de gemeente, ondernemers, scholen en bewoners. Ook grote ondernemers als Ballast Nedam en Heijmans doen mee.

In de categorie Kunst & cultuur werd de award toegekend aan Women Connected, een groep vrouwen met heel diverse achtergrond, die samen door middel van de podiumkunst zichzelf, elkaar en toekomstige generaties willen versterken. Women Connected bestaat nu drie jaar. Zakelijk leider Wing Tang is blij met deze award: ”Het biedt ons een kans om aansluiting te krijgen met de organisaties en ondernemers die bij de ZieZuid Awards betrokken zijn, zoals de bouwbedrijven. We willen graag met hen in gesprek om samenwerking te zoeken om blijvende aandacht te geven aan de wijk en verbinding te houden met de samenleving.” 

In de categorie Leven, werken & ondernemen ging de award naar Rotterdamse Confiture, tot grote vreugde van de medewerkers. Dit sociale delicatessebedrijf biedt in de Afrikaanderwijk een leer- en werkervaringsplek aan jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een van hen was razend enthousiast over de winst, bedankte het publiek uitvoerig en vooral de beide medewerkers van het bedrijf: “De leukste bazinnen in Nederland!”

De winnaar in de categorie Leven op Zuid werd Reggery Gavenbeek, frontman van Team Enkelband. Deze organisatie helpt ex-gedetineerden weer op weg in de maatschappij. Reggery ziet deze award als stimulans voor zijn plan om deze aanpak landelijk te maken. ”Ons team bestaat uit ervaringsdeskundigen die de belevingswereld van de ex-gedetineerden heel erg goed snappen. In tegenstelling tot diverse andere instanties op dit gebied zijn wij flexibeler, niet gebonden aan tijden of huisregels.”

De award in de categorie Sport & Welzijn werd uitgereikt door Marouane Bakoer, voetballer en inspirator voor de jeugd van Zuid. Hij overhandigde de award aan Wendy van Boxing Company. Samen met haar collega’s geeft zij bokslessen om een gezonde levensstijl te promoten, maar ook helpt zij specifiek mensen met een beperking, Parkinson en ouderen om hen te helpen fit te blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant