Afbeelding

Geen biertjes maar gedichten op reuzeviltjes in Noord

Algemeen 999 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen twee weken viel er bij 10.000 huishoudens in Rotterdam-Noord een bierviltje in de bus of op de deurmat. Net als vorig jaar tijdens de lockdown kunnen Noorderlingen een gedichtje, versje of quote over de buurt op een horeca viltje schrijven. Met de teksten van bewoners wordt de Noorderdicht wandelroute uitgebreid. 

Met de teksten van bewoners wordt de wandelroute van Het Noorderdicht uitgebreid. Naast het Oude Noorden loopt de route ook door de Agniesebuurt, Provenierswijk en Bergpolder. De route vertelt het verhaal van de buurten in Noord. De Noorderdicht wandelroute is gratis te downloaden op de VERS-app.

Onderweg zijn er kunstwerken te zien. Van de gedichten worden grote vilten gemaakt met daarnaast de herkenbare groene sticker van Het Noorderlicht (met QR-code). Deze kunstwerken met gedichten worden door lokale kunstenaars vormgegeven. De reuzeviltjes komen te hangen achter de ramen van (tijdelijk gesloten) horeca en andere mooie zaken. De route ervaren (in beeld, tekst en geluid) kan elk moment, zolang je wil met de VERS-app dus.

‘Wandelen mag nog wel gelukkig, dus waarom niet meteen langs je favoriete (tijdelijk gesloten) cafeetjes, restaurants en winkels (to go) in de buurt’, aldus initiatiefnemer Edwin de Voigt van Het Noorderdicht. ‘Ook leidt de route langs verborgen pareltjes. Zo kun je je buurt herontdekken in coronatijd en steek je meteen een hart onder riem bij kleine ondernemers. We doen wat wel kan, mooi samen met bewoners, horeca en kunstenaars.’ 

Een gedicht insturen (max. 200 letters) kan nog tot en met 14 januari. Stuur het naar noorderdicht@gmail.com of gebruik het digitale viltje. In februari organiseert Het Noorderdicht dichtworkshops en een bewonersvoorstelling. Meer informatie: noorderdicht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant