Vrijwilligers van Voedselcentrum Stichting Isaak & de Schittering. De drie winkels in Rotterdam zijn hard nodig. Foto's: pr
Vrijwilligers van Voedselcentrum Stichting Isaak & de Schittering. De drie winkels in Rotterdam zijn hard nodig. Foto's: pr

Voedselcentra Isaak & de Schittering zijn nog steeds hard nodig

Algemeen 3.111 keer gelezen

Rotterdam- Er is veel armoede in Rotterdam. Daarom is Voedselcentrum Stichting Isaak & de Schittering al in 2012 gestart met het dagelijks uitdelen van gratis brood en groenten - en andere levensmiddelen voor lage prijzen -  aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Het is nog steeds hard nodig.

Er zijn drie winkels: In Rotterdam Noord, Zuid en IJsselmonde. Een flinke groep telers, supermarkten en andere bedrijven steunt het initiatief en geeft producten.

Veel mensen hebben maar een paar honderd euro per maand om van te leven. Geld voor verse groenten is er niet. Het Voedselcentrum helpt minderbedeelde mensen dagelijks met levensmiddelen zodat zij een goede maaltijd kunnen maken. “Anders dan de reguliere voedselbank hanteren we geen inkomenscriterium. Ons voedselcentrum is er voor iedereen die hulp nodig heeft.”

Lees verder onder foto.

Alles wat wordt uitgedeeld is van goede kwaliteit. Leveranciers van supermarkten hebben regelmatig producten die niet meer worden uitgeleverd aan de supermarkt omdat het seizoens- of actieproducten zijn, of producten die uit het assortiment gaan of een andere barcode krijgen. “Wij zijn heel blij wanneer we deze producten krijgen. We zijn voortdurend op zoek naar bedrijven die producten aan ons willen doneren. Daarnaast kopen we veel restpartijen in die we voor een lage prijs kunnen inkopen. Deze producten kunnen wij vervolgens voor lage prijzen aanbieden aan onze klanten.”

Eind september 2021 bleek dat de bestuurder van de gelijknamige stichting werd verdacht van verduistering, witwassen en fiscale fraude. Het onderzoek van de FIOD naar deze zaak loopt echter nog en ook de uitkomst is nog onduidelijk. 

Deze kwestie heeft gelukkig geen gevolgen gehad voor de openstelling van de voedselcentra, die zijn gevestigd in: Noord, Jacob Loisstraat 24-30; Zuid, Vinkenbaan 73; IJsselmonde, Kreekplein 8. Openingstijden: maandag-zaterdag 09:30 - 20:00 uur, zondag 14.00 - 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant