Parkeren bij Rotterdam The Hague Airport.
Parkeren bij Rotterdam The Hague Airport.

Parkeren bij Rotterdam Airport; een overzicht

Algemeen 195 keer gelezen

Rotterdam – Rotterdam The Hague Airport biedt een grote variatie aan parkeerplaatsen. Er kan geparkeerd worden op de officiële parkeerterreinen en bij alternatieve mogelijkheden. Deze parkeermogelijkheden kunnen online eenvoudig vergeleken en gereserveerd worden. 

Rotterdam Airport heeft kortgeleden meerdere naamswijzigingen doorgevoerd omtrent haar officiële p-parkeerplaatsen. Hiermee wordt getracht een beter overzicht te creëren. Met de nieuwe vertrekhal van Rotterdam Airport is het duidelijk dat er veel vernieuwing toe wordt gepast.

Een goed overzicht van de parkeermogelijkheden is al te vinden op een van de vele online vergelijkings- en boekingsplatformen. Hier kan je de parkeermogelijkheden onderling vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren.

In dit artikel worden deze parkeermogelijkheden bij Rotterdam Airport beschreven en wordt er een totaaloverzicht gecreëerd.

De mogelijkheden online vergelijken

De parkeermogelijkheden kunnen online vergeleken worden via een platform zoals Vliegen & Parkeren. Via dit platform (en andere platformen) kan je de parkeermogelijkheden voor een specifieke reisperiode vergelijken en de beste keuze direct reserveren.

Het werkt eenvoudig; zoekend naar het Rotterdam Airport parkeren selecteert je simpelweg Rotterdam Airport en jouw reisdata. Je klikt vervolgens op zoeken en de beschikbare parkeermogelijkheden worden getoond.

Deze beschikbare Rotterdam Airport parkings kunnen vergeleken worden en zodra de gewenste parkeerplaats gevonden is, is deze ook direct online te reserveren. Een reserveringbevestiging wordt per mail toegestuurd en je kan voorbereid op reis gaan.

De verschillende parkeervormen

Rondom luchthavens kan er op drie verschillende manieren geparkeerd worden; namelijk op loopafstand, middels een shuttleservice en middels een valetservice.

Iedere parkeermethode heeft een eigen kenmerkend proces en verschillende tarieven. Hieronder een prijsoverzicht per parkeervorm.

Parkeervorm

Prijs vanaf (€)

Prijs tot (€)

Loopafstand

€ 73,00

€ 315,00

Shuttle

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Valet

€ 69,00

€ 108,00


Parkeren op loopafstand

De gemakkelijkste manier van parkeren is het parkeren op loopafstand. Hier kan je zowel inclusief als exclusief een reservering terecht. Na het parkeren kan je simpelweg te voet door naar de luchthaven en bij terugkomst loop je simpelweg weer terug.

Doorgaans wordt deze service gecombineerd met kentekenherkenning, mits er een reservering geplaatst is. Deze prijzen kunnen onderling enorm variëren en de parkeermogelijkheden zijn enkel officiële parkeerplaatsen van de luchthaven.

De prijzen variëren van € 73,00 tot maar liefst € 315,00 voor eenzelfde 8-daagse parkeertermijn. Deze prijzen zijn berekend via de website van Rotterdam The Hague Airport voor een 8-daagse parkeerperiode in december 2021. De service en faciliteiten verschillen hier aanzienlijk.

Parkeren inclusief shuttleservice

Parkeren middels een shuttleservice is bij de meeste luchthavens een gebruikelijke en voordelige manier van parkeren. Dit gaat voor Rotterdam Airport niet op. Op het moment van schrijven zijn er namelijk helemaal geen shuttleservices beschikbaar.

Er kan dus gekozen worden voor een parkeerplaats op loopafstand of een valet parking.

Parkeren inclusief valetservice

Tot slot kan er geparkeerd worden middels een valetservice. Dit is een luxe en comfortabele manier van parkeren waarbij jouw auto wordt geparkeerd door een chauffeur. De overhandiging gebeurt direct bij de luchthaven en zodoende wordt er veel tijd bespaard. Bij terugkomst wordt jouw auto weer teruggebracht naar de luchthaven.

Deze valetservices zijn te reserveren via een platform zoals Vliegen & Parkeren. De prijzen variëren hierbij van € 69,00 tot € 108,00. Het verschil in tarieven is voornamelijk terug te leiden naar het parkeerterrein zelf en de geboden service en faciliteiten.

Kijk hier voor meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant