Niet alleen is Caro fotograaf voor De Havenloods, ze is ook een begenadigd dierenfotograaf. Zelf heeft ze twee lieve honden, Ramona en Tomassa.
Niet alleen is Caro fotograaf voor De Havenloods, ze is ook een begenadigd dierenfotograaf. Zelf heeft ze twee lieve honden, Ramona en Tomassa.

Dit zijn de mooiste hondenfoto’s van Caro Linares

Algemeen 1.871 keer gelezen

Rotterdam - Caro Linares is Colombiaanse, fotograaf en woont op het Noordereiland. Daarvandaan racet ze door de stad. Voor deze krant. En voor alle hondjes van de stad!

Door Annette de Bus

Niet alleen is Caro fotograaf voor De Havenloods, ze is ook een begenadigd dierenfotograaf. Zelf heeft ze twee lieve honden, Ramona en Tomassa. Met hen gaat ze regelmatig naar het hondenuitlaatveldje bij Ons Park op het Noordereiland. Daar ontmoet ze andere hondenbaasjes. Voor haar een mooie manier om zich de Nederlandse taal eigen te maken. “Eigenlijk beter dan een intensieve taalcursus”, zegt Caro.

Lees verder onder de foto.

Een paar jaar geleden portretteerde ze al eens een aantal honden en hun baasjes van het eiland. Dit jaar kon ze dankzij de steun van stichting Droom en Daad opnieuw een serie foto’s maken. Hond en baas gaan in haar studio samen op de foto, maar het gaat Caro vooral om de hond. “Iedere hond is uniek, de een is druk, de ander ondeugend en weer een andere hond is wat verlegen. Een beetje zoals ik. Voor het baasje is het leuk om een mooi portret van de hond te hebben, maar ook samen met de hond op de foto te gaan. Ik vind het fijn om mensen te verrassen en blij te maken met mijn werk, dat is mijn beloning.”

Lees verder onder de foto.

Caro fotografeert ook popbands en maakt portretfoto’s. Vanwege corona was er qua concerten niet veel te fotograferen, maar ze maakte de laatste tijd wel vrouwenportretten. “Zonder opsmuk, gewoon zoals de vrouwen zijn, ik bewerk de foto’s niet achteraf. Portretfotografie is moeilijker, omdat je de mensen op het gemak moet zien te stellen. Dat is vanwege mijn nog wat gebrekkige kennis van het Nederlands ingewikkelder. Wat dat betreft is dieren fotograferen fijn, zij zijn gewoon zichzelf, vragen zich niet af hoe ze overkomen of wat hun beste kant is. Ik maak met dieren ook makkelijker contact, ik heb iets met ze.”

De fotoserie van hond en baas op het Noordereiland blijkt ook een mooie manier voor de baasjes om elkaar beter te leren kennen. Was het eerst “dat is die mevrouw van die zwarte labrador”, nu kennen ze elkaars naam en ontstaan er mooie gesprekken en zelfs vriendschappen.

Lees verder onder de foto.

De 25 portretten van de honden, van 4 maanden tot 16 jaar oud, zijn vanaf zondag 31 oktober tot 30 januari te zien rondom het uitlaatveldje in Ons Park. Om 12.00 uur opent Caro zondag de fotoexpositie, natuurlijk in het bijzijn van de honden en hun bazen. Caro kijkt er naar uit. “Mijn droom is mijn plek in de wereld vinden. Hier in Rotterdam voel ik me thuis en welkom. Hier is ruimte voor iedereen, wat je ook doet, hoe raar het ook lijkt. In mijn thuisland is dat moeilijker. Ik hoop mijn portfolio met dit werk verder uit te bouwen, zodat ik dit uiteindelijk overal in de wereld kan doen. Liefst ooit in een wat warmer land, hier vind ik het een beetje koud…”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant